Muhabbit

Nvidia Madenci Cihazından 150 Milyon $’lık Gelir Bekliyor!

Bakalım stok durumları nasıl olacak?

nvidia

Ekran kartı üreticisi Nvidia, şirketin 12 Nisan Pazartesi günü yaptığı duyuruya göre, yeni GPU’su için yaptığı 50 milyon $’lık gelir tahminini 150 milyon $’a kadar çıkarttı.

Nvidia’nın yeni GPU’su (CMP) ilk olarak bu yılın Şubat ayında duyuruldu ve esas olarak ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un endüstriyel ölçekteki madenciliği için tasarlandı.

Proje, COVID-19 salgını boyunca grafik kartlarına yönelik artan talebin ortasında gerçekleşti. Bununla beraber Nvidia, şirketin ilk çeyrek gelirinin, 5.3 milyar $’lık tahminlerinden daha fazla olacağını açıkladı.

Nvidia’nın finans müdürü Colette Kress, “Genel talep artmaya devam ediyor ve envanterimiz hala bu talebi karşılayamıyor. Bu yılın büyük bir bölümünde de var olan talebin, mevcut arzın üzerinde olacağını tahmin etmekteyiz.” Dedi.

Şubat ayında yapılan CMP lansmanında Nvidia, yeni ürünlerinin “Ethereum madenciliği için özel olarak” geliştirildiğini ve oyuncular için ideal özelliklere sahip olmadığını belirtmişti. Yani sonuç olarak bu grafik yongaları, oyuncular için tercih edilmeyecek.

Bildiğiniz gibi artan talebin en büyük aktörleri, Ethereum madenciliği yapan kişiler. Nvidia’nın yeni RTX 30 serisi ekran kartları, Ethereum madenciliği için güçlü bir performans sergilediğinden dolayı, bazı oyuncular bile grafik kartlarını madencilik için çalıştırıyor. Dolayısıyla bu durum, küresel bir grafik kartı kıtlığına yol açtı.

Bildiğiniz gibi Ethereum’un yol haritasında, 2.0 sürümü var. Bu sürüm genel olarak Ethereum madenciliğini bitirip, daha yeni nesil olan “stake” hizmetini devreye sokacak. Bakalım bu geçiş yaşandığında, kripto para madencileri hangi kripto paraya geçiş yapacak?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version