Muhabbit

Nvidia RTX 3060’ı Tekrardan Sınırlama Kararı Aldı!

Nvidia aldığı kararla şaşırttı!

Nvidia

Ekran kartı devi Nvidia, kripto para madencilerini caydırmak amacıyla RTX 3060’ı tekrardan sınırlamayı planladığını duyurdu.

29 Nisan tarihinde şirket, Nvidia RTX 3060 madencilik sınırlayıcısını yeniden aktif hale getiren GeForce 466.27 sürücüsünü piyasaya sürdü.

Yama Notları

Videocardz tarafından bildirilenlere göre Nvidia, aynı kartların önceki sürümleriyle aynı işlevi görecek fakat madencilik özellikleri kısıtlanmış olan yeni “Lite Hash Rate” modelli ekran kartlarını Mayıs ayının ortasında piyasaya sürecek.

Nvidia, başlangıçta önceki modellerdeki hash gücünü sınırlayarak madencilik performansını %50 oranında düşürmüştü. Nvidia’nın küresel pazarlama başkanı Matt Wuebbling, Şubat ayındaki bir gönderide şunları söyledi.

GeForce GPU’larını oyuncular için tasarladık ve oyuncular daha fazlasını istiyor.

Bilgisayar korsanları sınırlayıcı ile ilgili geçici bir çözüm bulmuştu. Fakat Mart ayında, bir sürücü güncellemesi yanlışlıkla bu sınırlayıcının kilidini açtı. Bu sayede Nvidia RTX 3060 kullanıcıları, kartın gerçek gücüyle ETH ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yapabildi.

Haber, oyun topluluğu arasında karışık bir duruma sebep oldu. Videcardz’dan bir forum kullanıcısı, bu durumun genellikle oyuncu olan küçük ev madencilerini engellediğini belirtti.

Bu karışık bir durum. Yani oyun oynamak için bir GPU satın almak istiyorum, ancak aktif olarak oyun oynamadığım zamanlarda onu madencilik için de kullanmak istiyorum.

VideoCardz’a göre, çoğu Nvidia RTX 30 serisi grafik kartında limit ayarlanması bekleniyor, ancak RTX 3090 gibi bazı modelleri, yüksek fiyat etiketi dolayısıyla bir sınırlayıcı ile karşı karşıya kalmayabilir.

Bakalım şirketin bu hareketi, tedarik sorunlarını nasıl etkileyecek?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version