Muhabbit

Nvidia’nın Tedarik Sorunu Devam Edecek!

Oyuncuların gözleri yaşlı.

rtx

Nvidia’nın finans müdürü Colette Kress’in 24 Şubat’ta söylediğine göre, Nvida’nın devam eden tedarik sorunu, şirketin yeni nesil madenci yongalarının üretimine bir engel olmayacak.

Nvidia, 2020’de temel müşterisi oyuncuların tedarik talebini karşılayamadı ve bu durum 2021 yılında da devam edecek gibi görünüyor. Nvidia’nın yeni RTX 30 serisi GPU’larını kullanan ETH madencileri, piyasada bulunan ekran kartlarını hızlıca tüketti.

Firmanın CFO’su, yakın zamanda duyurulan CMP işlemcilerin, yılın ilk çeyreğinde 50 milyon $’lık satış elde edeceğini düşünüyor. CMP serisi, özellikle ETH madenciliği için özel tasarlanmış ve oyuncuların yaşadığı tedarik sorununu minimuma çekmeyi amaçlıyor.

Tedarik sorunları ile beraber, Nvidia 2020’nin son çeyreğinde 5 milyar $’lık rekor bir gelir elde etti ve hisse senedi fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Hisse senetlerindeki artış, tedarik sorunları sebebi ile artan talebin bir yansıması olarak görünüyor.

Çarşamba günü, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yarı iletken ve mikroçip eksikliğini gidermek için harekete geçti. Eleştirel bir hareket olan bu adım, Çin üretimine neden çok fazla bel bağlandığını ve ülkenin arızalı tedarik hatlarını inceleyecek.

Mikroçip kullanımında yaşanan patlama, mikroçip üreticilerinin hisse senetlerinin değerini artırdı. Örneğin PHLX Semiconductor Index’in değeri son 12 ayda %70 arttı.

JP Morgan analisti Harlan Sur ise, arz sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version