Muhabbit

Oasis ve BMW Group, Veri Gizliliği Oluşturmak İçin İşbirliği Yapacak!

Yeni girişim ile üçüncü şahıslar tarafından erişilen kişisel verilerin net sınırları belirlenmek isteniyor.

Oasis Protokolü blok zinciri ile yakından ilgili ticari girişim olan Oasis Labs, BMW Group ile işbirliği içinde inşa edilen yeni bir veri gizliliği projesini duyurdu.

9 Aralık 2020 tarihinde duyurulan iki şirket arasındaki işbirliği, hangi bilgilerin nasıl elde edilebileceği konusunda net kısıtlamalar getirecek yeni bir kişisel verilere erişim yöntemi oluşturmayı amaçlıyor.

Oasis, ‘farklı gizlilik‘ olarak adlandırdığı bu girişimin belirli bir kişi hakkında bilgi elde etmek için birleştirilmiş verilerin manipüle edilemeyeceğini garanti etme girişimi olduğunu söylüyor. Oasis yaptığı açıklamada, sunduğu bu yeni çözümün, temel verileri gizlemek için tek tek sorguları yeniden yazacağını açıkladı. Firmaya göre, bir dizi temel matematiksel işlevi destekleyen herhangi bir veri tabanı teknolojisi gizlilik çözümü ile birlikte kullanılabilecek.

Dev alman otomotiv şirketi BMW ile yapılan yeni işbirliğinin, kurumsal bir ortamda farklı gizlilik çözümünü uygulayacağı bildirildi. Ayrıca ilk aşamalarında olan işbirliğinin amacının, BMW Group’un dâhili yönetim sistemlerindeki farklı gizlilik uygulamalarını test etmek olduğu da ayrıca belirtildi. 

Bu sistemin, hem dâhili ekiplerin hem de harici ortakların gizliliği garanti ederken verilere erişmesine izin vereceği söyleniyor.  Bu kapsamda yapılacak olan özel testlerin, Oasis Protokolü blok zincirini içermeyeceği ancak bunun yerine izinli bir defterde gerçekleştirileceği açıklandı.

Bilindiği üzere Oasis Protokolü, kullanıcı veri gizliliğine büyük önem veren yeni başlatılan bir projedir. Bu özelliği sayesinde dikkatleri üzerine çeken blockchain protokolü, veri paylaşımını düzenleme yetenekleri nedeniyle uzun zamandır sektör tarafından çekici kabul ediliyor. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version