Muhabbit

OCC’den Stablecoin Adımından Sonra DeFi Övgüsü!

Amerikan Para Birimi Kontrol Ofisi OCC, DeFi’ı “self-banking” kavramı üzerinden anlatarak övdü.

OkCoin

Geçtiğimiz hafta 5 Ocak 2021 tarihinde OCC (Office of the Comptroller of the Currency/Para Birimi Kontrol Ofisi ), Amerikan bankalarında stablecoin kullanımının önünü açmıştı. Ardından bir hafta geçmişken OCC, “self-driving banking” kavramı üzerinden DeFi’ı yani merkeziyetsiz finansı övdü.

OCC Başkanı Brian Brooks tarafından kaleme alınan yazı, merkeziyetsiz finansı; Blockchain teknolojisini kullanan, kendi kendine ilerleyen, hiçbir kurum veyahut kuruluşun kontrol etmediği, merkeziyetsiz ve açık kaynak olarak açıklıyor. Makalede Brian Brooks’un açık kaynaklı DeFi protokollerine, bankalardakine benzer bir statünün verilip verilmeyeceğini tartıştığı da gözleniyor.

“OCC, memurları veyahut yöneticileri olmasa da mevduat alan, borç veren veyahut ödemeleri yöneten açık kaynaklı bir yazılıma, ulusal bir banka sözleşmesi bile verebilir mi? Henüz değil. 20. yüzyılın başlarında hazırlanan mevcut yasaya göre, tüzükler yalnızca insanlara verilebilir. Ancak, tıpkı faks makinelerinin kullanımını zorunlu kılan düzenlemeler gibi, bu miadını doldurmuş düzenlemeler de yeniden gözden geçirilmelidir.”

Occ başkanı Brıan brooks

Brooks geleneksel bankacılık sisteminin, merkeziyetsiz finansın temellerini örnek almaları gerektiğinden bahsetti. Bununla birlikte örnek almalarını uygun gördüğü sistemin denetlenebilir olduğunu da savundu. Düzenleyicilerin sadece yazılım olarak var olan bir bankayı layıkıyla inceleyebileceğini söyleyen Brooks, geleneksel bankaları denetlemekten daha kolay olabileceğini ekledi.

Coinbase’in eski baş hukuk sorumlusu olan Brooks’un, OCC’ye yenilikçi bir hava kattığı aşikâr. Daha önce Amerikan düzenleyicilerinin Bitcoin’i yasaklamayacaklarını söyleyen, geçtiğimiz hafta geleneksel bankalarda stablecoin kullanımını açan Brooks’un OCC için bir sonraki adımı merakla bekleniyor.

Daha fazla OCC haberi için: OCC Haberleri


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version