Muhabbit

Oddz Finance Opsiyonlar Oto-İşlem Nedir?

Oddz Finance, kullanıcıları için opsiyonlu işlemleri kolaylaştırıyor. Oto-işlem özelliği ile kullanıcılar opsiyonlarını otomatik olarak realize edebilecekler.

auto-exercise

oddz finance opsiyonlar

Merkeziyetsiz bir türev işlemler platformu olan Oddz Finance, sisteminde yeniliklere gidiyor. Opsiyon işlemleri için özelliklerini geliştiren ekip, kullanıcılar için faydalı olacak bir model ile karşımıza çıktı: Auto-exercise.

Exercise kelimesi, opsiyonlu işlemler için kullanıldığında opsiyon hakkını satın almak, opsiyon hakkını kullanmak anlamına geliyor. Auto-exercise ise, bu işlemin otomatik olarak yapılması demek. Şimdi biraz daha detayına inelim.

Oto-İşlem Nedir?

Geleneksel finansta oto-işlemler, opsiyon sahiplerini korumaya yönelik bir üründür. Genellikle opsiyon sürelerinin sonunda, opsiyonları karlı durumdaysa (in the money) kullanıcılar için işlemler otomatik olarak gerçekleştirilir. Bunun sebebi, opsiyon hakkına sahip kişi süreci unutmuş veya broker’ına ulaşamıyor olabilir.

Oto-işlemler, opsiyon başa baş noktasında (at the money) veya zararda ise (out the money) gerçekleşmez. Biraz karışık olan bu konuları bir örnekle sadeleştirmeye çalışalım.

Örnek senaryo:

Bir trader’ın strike fiyatı (alım hakkı fiyatı) olarak 100 dolar/AVAX’lık bir opsiyon aldığını düşünelim. Ancak AVAX’ın şu anki fiyatı 90 dolar olsun. Opsiyon süresi dolana kadar AVAX fiyatı 92 dolara çıkarsa, bu opsiyonun kullanılması trader için bir anlam ifade etmeyecek ve 8 dolar zarar edecektir. Ancak AVAX fiyatı opsiyon süresi içerisinde 110 dolara çıkarsa, trader opsiyonunu işleme almak ister ve 100 dolardan AVAX’ı satın alarak 110 dolardan satar. Böylece 10 dolar kar elde eder.

AVAX’ın 110 dolara çıktığını ancak trader’ın opsiyonunu unuttuğunu veya broker’ına ulaşamadığını düşünelim. Bu durumda karlı durumda (in the money) olan opsiyon işleme alınamamış olacak. Auto-exercising (oto-işlemler) burada devreye girer ve trader için otomatik olarak opsiyonu işleme alır.

Bu kısa örnekle oto-işlemlerin mantığı umarız ki anlaşılmıştır. Şimdi Oddz Finance’in uyguladığı oto-işlemlerin özelliklerine bakalım.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Nedir? Nasıl Kullanılır?

Oddz Oto-İşlemler

Oddz Finance, opsiyonlar v2 geliştirmeleriyle oto-işlemleri devreye alıyor. Geleneksel finansal yaklaşıma benzer olan bu modelde, kullanıcılar karlı durumda olan opsiyonlarını işleme alamamaktan korkmayacaklar. Oddz tüm bu işlemleri, kullanıcılar için gerektiği zaman yerine getirecek.

Oto-işlemler yalnızca opsiyon karlı durumdayken (in the money) devreye girecektir. Bir opsiyonun karlı durumda olması demek, call (alım) opsiyonlarında strike fiyatının o anki spot fiyatından daha az olması demektir. Put (satım) opsiyonlarında ise karlı durum; strike fiyatının spot fiyattan fazla olması halinde olur.

Oddz Finance; kullanıcılarının işleme almadıkları opsiyonlar karlı durumdaysa, sorunsuz bir şekilde oto-işlemlerin devreye alınacağını söylüyor. Ancak her kullanıcı, oto-işlemlerden aynı seviyede faydalanamayacak. Şimdi bunun detaylarına bakalım.

İlginizi çekebilir: Oddz, Avalanche Mainnet’ini Başlattı. 100 Bin Dolar Değerinde Ödül Dağıtılıyor!

ODDZ Stake Miktarı ve Oto-İşlemler

Oddz Finance şöyle bir model geliştirmiş: Oto-işlemlerin devreye alınabilmesi için minimum karlılık oranları, kullanıcıların stake ettiği ODDZ token miktarı ile ters orantılı. Ne kadar çok ODDZ stake etmişseniz, oto-işlemler o kadar iyi çalışacak ve kar alma şansınızı artıracaktır.

1. Eğer bir kullanıcı hiç ODDZ stake etmemişse, oto-işlemlerin devreye girmesi için opsiyonu en az 100 dolarlık kar durumunda olmalı.

2. Eğer kullanıcı 100-999 arasında ODDZ stake ettiyse, opsiyon 90 dolar karda iken oto-işlemler devreye girer.

3. Kullanıcı 1.000-9.999 arasında ODDZ stake etmişse, opsiyon 80 dolar karda iken oto-işlemler devreye girer.

4. 10.000-99.999 arasındaki ODDZ stake’i, 60 dolarlık kara sahip opsiyonları oto-işlemler ile realize eder.

5. 100.000-999.999 arasındaki ODDZ stake’i, 40 dolarlık karlı opsiyonları oto-işlemler ile satın alır.

6. Eğer kullanıcı 1.000.000-9.999.999 arası ODDZ token stake etmişse, opsiyonu 20 dolar karda iken oto-işlemler devreye girer ve opsiyonu satın alır.

Tüm bunlar şu anlama geliyor: Eğer opsiyon hakkınız süresi sonunda karlı durumda ise ve siz bunu unutmuş veya atlamışsanız, Oddz Finance sizin yerinize karlılığınızı realize eder. Ne kadar çok ODDZ token stake etmişseniz, Oddz Finance en küçük karlılıklarınızda bile oto-işlemleri devreye alır.

Not: Oddz Finance oto-işlemler protokolü, opsiyonlar başa baş noktasında (at the money) veya zararda (out the money) iken opsiyonları devreye almaz.

Oddz Finance web sitesi: https://www.oddz.fi/

Oddz Finance Türkiye Telegram: https://t.me/oddz_finance_tr

Bu içerik sponsorludur.

Daha fazla Nedir Haberleri için: Nedir Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version