Muhabbit

OECD, Kripto Varlıklar İçin Yeni Şeffaflık Çerçevesini Yayımladı!

G20’de kripto para düzenleme çerçevesi incelenecek.

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) uzun süredir çalışması devam eden kripto para vergi çerçevesini kısa süre önce yayımladı.

OECD tarafından yayımlanan çerçeve, vergi makamlarının, kripto para işlemleri ve bu işlemleri yapan kullanıcılar hakkında daha fazla görünürlük elde etmesini amaçlıyor.

10 Ekim 2022 tarihli bir duyuruda OECD, Kripto Varlık Raporlama Çerçevesini (CARF), 12-13 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan G20’de sunmayı planlıyor. Yeni çerçevede, sayıları oldukça artan ve herhangi bir düzenlemeye tabi olmayan kripto para borsalarının, kripto para işlemleri hakkında her yıl otomatik olarak bilgi alışverişi yapması öneriliyor.

Bilgi Paylaşımı Kolaylaşacak

Onaylanması durumunda yeni çerçevenin, OECD’nin 38 üye ülkesi arasında kripto para işlemleri hakkında bilgi paylaşımını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, şu ifadelere yer verdi:

“Bugünün yeni kripto varlık raporlama çerçevesinin sunumu ve Ortak Raporlama Standardında yapılan değişiklikler, vergi şeffaflığı mimarisinin güncel ve etkili kalmasını sağlayacaktır. CARF, işlemleri doğrulamak ve güvenceye almak için kriptografik olarak güvenli bir teknolojiye dayanan herhangi bir dijital değer temsilini hedefleyecektir.”

Bilindiği üzere G20’nin kısa süre önce verdiği yetki sonucunda geliştirilen CARF çerçevesi, bir aracı veya hizmet sağlayıcı aracılığıyla kripto para biriminin türü ve dijital varlık işleminin türü hakkında raporlama yapılmasını gerektiriyor. Bu kapsamda da geçtiğimiz ağustos ayında OECD, CBDC’leri raporlama kapsamına dahil etmek de dahil olmak üzere CRS’de yapılan değişiklikleri onayladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version