Muhabbit

OKCoin, Crypto Patent Alliance’a Katıldığını Duyurdu!

OKCoin, COPA’ya katıldı!

OKCoin

Geçen haftalarda Craig Wright’ın Bitcoin White Paper’ına erişimi engellemeye çalışması, OKCoin gibi büyük bir firmanın COPA’ya katılması ile sonuçlandı.

Ünlü kripto para borsası OKCoin bugün, Cryptocurrency Open Patent Alliance’a katılacağını resmi olarak duyurdu.

Eylül 2020’de Jack Dorsey’in CEO’luğunu yaptığı Square tarafından başlatılan COPA, üyelerinden bazı özel durumlar haricinde patentlerini “herkesin kullanımına açık olarak” sunmalarını istiyor. COPA üyeleri ayrıca kripto paralar ile ilgili patentlerini ortak bir “patent kitaplığında” bir araya getiriyor.

Sistem, patent ihlali yapan rakiplerden para toplamak amacı ile, geliştirme niyeti olmaksızın alınan patentlere bir önlem niteliğinde ortaya çıktı ve tasarlandı.

OKCoin, ittifaka katılan ikinci büyük borsa olarak yer alıyor. Bildiğiniz gibi bunlardan ilki Coinbase, zaten kurucu üyeydi. Bununla beraber COPA, Blockstack, Blockstream, ARP ve Protocol Labs gibi ünlü firmaları da bünyesinde barındırıyor.

Borsa yaptığı basın açıklamasında, “OKCoin, kripto para ekosistemine destek olan, merkezi olmayan ve açık kaynaklı oluşuma destek veriyor.” dedi. Borsanın, Bitcoin’in gelişimine ve kripto endüstrisine yaptıkları yatırımlar ile beraber COPA’ya katılmaları, açık kaynaklı bir finansal sistem oluşturma hedeflerine doğru atılan ciddi bir adım.

Bildiğiniz gibi CEO Hong Fang, geçtiğimiz günlerde Bitcoin Cash ve Bitcoin SV ticaretini durduracağını duyurmuştu. Buna karşılık Craig Wright, Bitcoin White Paper’ına ilişkin telif hakkı iddiaları ile yasal işlem başlattı ve Square gibi şirketleri, Bitcoin White Paper’ını sitelerinden kaldırmaya zorladı.

Square, OKCoin ve diğer kurumlar Craig Wright’ın bu hareketine karşı bir oldu. Bu arada çoğu hukuk görevlisi, White Paper’ın Satoshi Nakamoto tarafından yazıldığını düşündükleri için Wright’ın iddialarına şüpheli bir yaklaşım sergiliyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version