Muhabbit

OKCoin Kendi Veritabanını Oluşturmaya Hazırlanıyor!

OKCoin, DeFi sistemini desteklemek amacıyla kendi Oracle sistemini kurduğunu açıkladı!

OKCoin

OKCoin, DeFi alanında kendi fiyat Oracle’ını oluşturmak için düğmeye bastı. Oracle, DeFi’nin başlangıç noktasından bu yana anlık izlenebilme yeteneği ve onaylı bir veri sağlayacak.

OKCoin’in iletişim direktörü Will McCormick, “OKCoin, gelişen DeFi ekosistemini desteklemek amacı ile güvenilir bir şekilde blockchain üzerindeki fiyatlandırmalar için kullanılabilecek olan bir fiyat akış hizmeti olan OKCoin Oracle’ı başlattı.” dedi.

McCormick sözlerine şöyle devam etti:

OKCoin Oracle, güvenilir bir piyasa verisi kaynağı olarak görev yapacak. Ayrıca isteyen herkes OKCoin’in blockchain üzerindeki fiyatlandırmalarını yayınlayabilir bir durumda olacak. Ayrıca OKCoin, OKCoin Oracle anahtarını kullanarak verilerin doğrulanmasını sağlayacak.

2020’deki DeFi Patlaması

DeFi alanı, Balancer, Compound ve diğerleri dahil olmak üzere yükselen fiyatları ile 2020 yılında çok büyük bir patlama yaşadı.

Bildiğiniz üzere DeFi, borç verme ve istikrarlı işlemler gibi yeteneklerle kripto fiyat verilerine dayanan bir sistem. Bu ekosistem, temelde blockchain ve fiziksel dünya arasında geçiş görevi gören oracle sistemi için fiyat verileri sağlıyor. Oracle sistemi, çeşitli kaynakların blockchainlere gönderdiği fiyat bilgilerini toplayarak, akıllı sözleşmelere teslim etmeden önce fiyatların ortalamasını alarak, doğruluğa yönelik bir fiyat belirlemeye yarıyor.

Daha Fazla Kararlılık İçin OKCoin Oracle!

Birden fazla DeFi kuruluşu, 2020 senesinde ağır kayıplara neden olan siber saldırılar gibi zorluklar ile karşılaştı.

McCormick, diğer Oracle sistemlerine atıfta bulunarak “En önemli güvenlik açıklarından biri, bu yılın başlarında şahit olduğumuz DeFi Flash Loan krizlerinin sebep olduğu borsa fiyat değişiklikleri.” dedi. OKCoin’in Oracle’ı ise fiyat verileri sağlarken ardında belirgin bir iz bırakıyor. Bu durum da, OKCoin’in Oracle sisteminin güvenilir bir kaynak olmasının en büyük sebeplerinden biri.

McCormick’in dediğine göre, DeFi projesi Compound, Oracle’da kullanılması amacı ile planlar ve mavi kopyalar vermiş. Ayrıca McCormick, “Compound, Oracle’ın altyapısını oluşturdu ve API aracılığı ile kullanılabilir hale getirdi.” dedi.

OKCoin’in 15 Temmuz tarihli açıklamasına bakacak olursak Oracle, Compound ile uyumluluğa sahip gibi görünüyor. Zaten Compound CEO’su Robert Leshner’in yaptığı açıklamada bu alanın öneminin altı çizilmişti.

Blockchain üzerindeki fiyat verileri için güvenilir bir sisteme sahip olmak, DeFi’nin büyümesi ve Compound’un geleceği için kritik bir öneme sahip.

Son Yazılar

Exit mobile version