Muhabbit

OKEx CEO’suna Göre Dogecoin Şakaya Gelmez!

Büyük bir kripto para borsası olan OKEx CEO’su Jay Hao, bir internet meme’i olan kripto para birimi Dogecoin hakkında olumlu açıklamalarda bulundu.

Verdiği bir demeçte OKEx’in yeni özelliklerinden bahseden Hao, konunun Dogecoin’e gelmesi ile birlikte Dogecoin hakkında olumlu görüşlere sahip olduğunu belirtti:

Kripto para biriminlerinin ilginç bir tarafında yer almasına rağmen, Dogecoin şaka değil. Uzun yıllardır sağlıklı bir şekilde gelişiyor.

OKEx CEO’su Hao, 2013 yılında Litcoin hard forkundan doğan Dogecoin’in en eski kripto para birimlerinden biri olduğundan bahsetti. Ayrıca DOGE’un “Reddit platformu üzerinde bağış yapmak için kullanıldığını söyledi. Ayrıca Twitter’da yer alan mikro ödemeler için pek çok kripto para biriminin başaramayacağı hızlarda ödeme yaptığı görülmüştü.

Hao, Dogecoin topluluğunun pazarlama anlayışına şu yorumu yaptı:

Dogecoin topluluğunun ve pazarlama anlayışının kapsamlılığı takdire şayan. Herhangi bir altcoinin bu kadar dikkatleri üzerine çekebilmesi ise kullanıcılarının psikolojileriyle alakalı.

Tartışmalı TikTok Kampanyası

Hao, Dogecoin’in topluluğunun pazarlarlama çabalarına yaptığı övgü, bu ayın başlarında gerçekleşen TikTok kampanyası ile yakından alakalı. Bahsi geçen pazarlama kampanyası ise şu şekildeydi:

Hepimiz zengin olalım! Dogecoin pratikte değersiz bir coin. Yaklaşık 800 milyon TikTok kullanıcısı var. Sadece 25 $’sık bir yatırım yap. Dogecoin’in değeri 1 $’a ulaştığından 10.000 $ kazanacaksınız. Tanıdığınız herkese söyleyin!

Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, kampanyayı yakın zamanda bir fiyat yükseltme ve düşürme olarak gördüğünü söyledi ve Dogecoin’e “bubbly rosé” takma adını verdi. Öte yandan Hao ise, bu çabaları büyük bir takdir ile karşıladı.

Bu pazarlama stratejisi gerçekten olağanüstü ve düşük piyasa değeri olan paraların fiyatını yükseltmenin çok kolay olduğunu gözler önüne serdi. Birisinin ” Haydi zengin olalım” diyen bir kısa videosunun fiyatı üç günde ikiye katlatabilmesi gerçekten olağanüstü. Ancak, altcoin fiyatlarının bu şekilde yükselmesi yaygın bir olay.

Hao, yatırımcılara makul bir şekilde ticaret yapmayı tavsiye eddive sadece kaybetmeyi göze alabileceği bir para miktarı ile yatırım yapmalarını söyledi. Hao’ya göre, “Bitcoin’in volatile eksikliği dolayısı ile, yatırımcılar ticaret kazancı gerçekleştirmek adına altcoin aramaya başladılar.”

Son Yazılar

Exit mobile version