Muhabbit

OKEx Güney Kore’deki Faaliyetlerini Durdurmaya Karar Verdi!

OKEx Kore, 7 Nisan 2021’de platformu kapatıyor.

okex

okex

OKEx Kore, 23 Mart 2021 tarihinde yapılan bir duyuruya göre Güney Kore’deki faaliyetlerini durdurmaya karar verdi. 

Kapatılmanın nedeni olarak net bir bilgi açıklanmasa da bu hareketin düşen likidite ve Kore Won’u ile gerçekleşen işlem çiftlerinin düşük işlem hacmine bağlı olduğu düşünülüyor. Ayrıca, ülkenin kripto para alanındaki sert düzenlemeleri, blockchain ile ilgili şirketlerin yurtdışı borsalarda token listelerini takip etmesine neden oluyor. Bu durumun da, bölgedeki düşük ticaret hacmiyle ilgili sorunu daha da kötüleştirdiği düşünülüyor.

OKEx Kore tarafından değinilen ayrıntılara göre, kapatma zaman çizelgesi tüm yeni hesap kayıtlarının durdurulmasıyla başlayacak. Ticaret hizmetlerinin tamamen durdurulmasının 7 Nisan 2021‘de gerçekleşeceği açıklandı. Bu açıklama neticesinde OKEx Kore müşterilerinin artık KRW varlıklarını tasfiye etmek için 7 Nisan 2021 tarihine kadar zamanları kaldı.

Borsa, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hizmetin sona ermesinden sonra OKEx Kore, müşterilerin sistemden çıkmalarından kaynaklanan herhangi bir kayıptan sorumlu tutulmayacaktır.”

Bilindiği üzere Seyşeller merkezli kripto para borsası OKEx Kore Ağustos 2019’da Güney Kore platformunun lansmanını duyurmuştu. 

OKEx Kore, Kore’de düşük ticaret hacminden muzdarip olan tek borsa değil. Hatta son olarak Binance KR, 24 Aralık 2020 tarihinde yapılan bir duyuruya göre Güney Kore’deki faaliyetlerini durdurmaya karar vermişti. Yayımlanan bir rapora göre, yerel kripto para birimi borsalarının çoğunun düşük ticaret hacimleri nedeniyle iflas riski taşıdığını öne sürdüğü için Kore’deki geniş kripto para piyasası bir durgunluk dönemi yaşıyor. CoinGecko’dan alınan verilere göre OKEx Kore’nin son 24 saatte 3,5 milyon dolar civarında yetersiz bir hacme sahip olduğu belirtildi.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version