Muhabbit

OKX BlockDream Ventures, Blockchain Yatırımları Üzerine Bir Rapor Yayımladı

Küresel kripto para borsası OKX’in yatırım kolu OKX BlockDream Ventures, blockchain sektörüne yapılan yatırımları incelediği bir rapor yayımladı.

okx blockdream ventures

Küresel kripto para borsası OKX’in yatırım kolu OKX BlockDream Ventures, blockchain sektörüne yapılan yatırımları incelediği bir rapor yayımladı.

OKX’in yatırım kolu OKX BlockDream Ventures tarafından yayımlanan raporda, 2022 yılında blockchain ve kripto para sektörüne yatırım yapmak amacıyla kurulan girişim sermayelerinin sayısının iki katına çıktığı yer alıyor.

2022 yılının ikinci çeyreğinin ilk ayında yani 2022 Nisan ayında, toplam kripto para piyasa değeri 2,09 trilyon dolardan 1,78 trilyon dolara düşerek %15,32 oranında bir değer kaybı yaşadı. Bu düşüşle birlikte birçok girişim sermayesi şirketi 2022 yılı ikinci çeyreğinde dibi gördü.

2022 yılı Nisan ayı toplam kripto para piyasa değeri, CoinMarketCap.

Ancak OKX BlockDream Ventures, yayımladıkları raporda dibi gören girişim sermayelerinden biri olmadıklarını ifade etti. 2022 yılı ikinci çeyreği devam ederken OKX’in bu iddiası devam ederken, CB Insights, yayımladığı “2022 1. Çeyrek Blockchain Raporu” dosyasında, OKX Blockdream Ventures’ü, ilk çeyrekteki “En İyi Kurumsal Girişim Sermayesi” listesinde üçüncü sırada gösterdi.

NFT ve DeFi, Web3 Sayesinde Ayakta!

OKX BlockDream Ventures’ün raporunda NFT ve DeFi sektörünün gelişiminden de bahsediliyor. Raporda, NFT ve DeFi sektöründe yaşanan büyümenin ve gelişmenin büyük ölçüde Web3 teknolojisinden ötürü olduğu ifade ediliyor.

2022 yılı Nisan ayında, NFT’lerin işlem hacminde bir artış görüldü. Kripto para tarihinde üçüncü kez NFT’lerin işlem hacimleri 6 milyar doları aştı. Cointelegraph’ta yer alan işlem hacmi tahminlerine de yer verilen raporda, NFT işlem hacminin 2027 yılının sonuna dek 13,6 milyar doları bulması bekleniyor.

OKX BlockDream Ventures, raporda, NFT altyapısının geliştirilmesinin henüz erken bir aşamada olduğunu düşündüğünü ifade ediyor. Bu geliştirilme aşamasında da NFT sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceklerini ekliyor.

“X to Earn” Modelleri Özü Kavramalı!

2022 yılının ikinci çeyreğinde yatırım alan bir sektör de hiç şüphesiz ki “oyna-kazan”, “hareket et-kazan” gibi farklı modellere sahip olan projeler aldı. OKX BlockDream Ventures raporunda bu modelleri “X to Earn” başlığı altında toplayarak inceliyor.

Raporda, “X to Earn” modelinin popülaritesinin DeFi alanındaki “Stake-to-Earn” modelleriyle başladığı öne sürülüyor. STEPN ve Axie Infinity gibi birçok farklı “X to Earn” modelinden bahsedilen raporda, popülaritesinden dolayı her kavramın bir “yap” ve “kazan” modeline dönüştürülmesinin doğru bir yaklaşım olmadığı düşüncesi hâkimdi.

““X to Earn” modelinin son zamanlardaki popülerliğinin, her şeyin “X to Earn” olabileceği anlamına gelmediğini düşünüyoruz.”

Ayrıca OKX BlockcDream Ventures’ün raporunda, herhangi bir kapsamda faaliyet göstermeyi planlayan “X to Earn” projelerinin “özü kavraması” gerektiği, özün nasıl kavranabileceği ve inovasyonun entegrasyonunun oldukça önemli olduğu gibi noktalar da yer alıyor.

OKX hesabınız yoksa linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz.

Daha fazla Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version