Muhabbit

OKX, Korumalı İşlemler İçin Yeni Alt Hesapları Tanıttı

OKX müşterilerinin fonlarını korumaya kararlı

Küresel kripto para borsası OKX, müşterilerine token vakıflarına ve yüksek değerli yatırımcılara yeni alt hesaplar oluşturması ve bu hesapları yönetmesi için daha kolay yollar sunduğunu belirten bir açıklama yayımladı.

Borsa bu sayede müşterilerinin, sözleşmelerde karşı tarafın şartları yerine getirememe riskini azaltmaya yardımcı olmak için daha fazla hesap yönetimi sağlamayı planlıyor.

OKX, müşterilerin fonlarını ticaret veya kaldıraç işlemleri için kullanmadığının altını çizdi. OKX, müşterinin haberi olmadan bu tarz bir hareket yapmanın etiğe ayrığı olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, müşterilerin fonlarını para yöneticilerine veya bir ticaret ekibine emanet ederken karşı taraf riskini anlamalarının önemli olduğunu düşündüğünü de belirtti.

Borsa, özellikle Three Arrows Capital’in (3AC) iddialarından sonra bu tarz bir özellik getirerek, müşterilerin ve kuruluşların hesaplarında farklı düzeylerde erişim sağlama konusunda daha fazla kontrol sağlamanın acil olduğunu belirtti.

OKX, 3AC olayından sonra çok hızlı karar aldı

İddialara göre 3AC, 8BlocksCapital’in fonlarının neredeyse 1 milyon dolarını izinsiz kullandı. 8BlocksCapital’in CEO’su olan Danny Yuan, Twitter’da açıklama yaparak 3AC’nin iki şirket arasındaki anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Onlarla anlaşmamız şuydu: İstediğimizde fonlarımızı geri çekebiliriz. PNL’nin %100’ü bize aittir. Fonlarımızı asla izinsiz kullanmayacaklar ve karşılığında biz de onlara hizmetleri için ücret ödeyeceğiz.”

OKX açıklamasında, her hesap sahibinin fonlarını kullanırken meydana gelen herhangi bir ticari faaliyet hakkında tam bilgiye sahip olmasının önemli olduğuna inandıklarını belirtti. Ayrıca borsa, bu bilginin kripto para endüstrisinin bir sonraki olgunluk aşamasına geçerken sistematik riski azaltmak için çok önemli olduğuna inandıklarını açıkladı.

OKX‘in korumalı işlemler alt hesaplarıyla, 3. tarafların veya ticaret ekibinin fonlara direkt erişimi olmayacak. 3AC olayının kripto para sektöründeki güvensiz ve şeffaf olmayan işlemlerden kaynaklandığını belirten borsa, sistematik riskleri azaltmak için ellerinden geleni yapacağını açıkladı.

Borsa yeni hesaplardaki kontrollerin hiçbir işlemi yasaklamadığını, sadece müşteri hesabı ile para yöneticileri ve ticaret takımı arasında daha şeffaf bir ilişki oluşturacağını açıkladı.

Alt Hesapların Özellikleri

Risk Yönetimi

Hesap düzeyinde erişim (CeFi ve DeFi arasında)

OKX hesabınız yoksa linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz.

Daha fazla Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version