Muhabbit

On-Chain Data: Ethereum Holder Sayısı ATH Seviyesinde!

Kripto para piyasasındaki durgun ve beklentili havanın aksine, Ethereum adresleri ve Ethereum holder sayısı tarihin en yüksek seviyesinde.

Ethereum- Bitcoin

Ethereum- Bitcoin

Piyasadaki genel düşüş trendinden Ethereum da etkilendi. Ethereum değerindeki azalmanın aksine ise, Ethereum tutan cüzdanların sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı.

Şu anda on-chain verilerine göre 68 milyondan fazla adreste Ethereum tutuluyor ve bu seviye tarihteki en yüksek seviye. Anlaşılan o ki fiyatlardaki düşüş, holder sayısını etkilememekle kalmamış, tam aksine yükseltmiş.

On-Chain Verileri Ne Diyor?

On-chain verilerine göre şu anda Ethereum adreslerinde ETH bulunduranların sayısı tam olarak 68.26 milyon. Bu rakam geçen yıldan bu yana, geçtiğimiz yılki haziran ve temmuz ayları haricinde istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Ethereum hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Ethereum ağı üzerinde yapılan işlem sayılarında da genel olarak yukarı yönlü bir trend mevcut. Bugüne baktığımızda (18.01.2022), günlük Ethereum işlemlerinin 1.2 milyon civarında olduğunu anlıyoruz. Bu rakam, geçtiğimiz mayıs ayında zirve yapmış ve 1.6 milyon seviyesine ulaşmıştı.

Bitcoin önderliğinde kripto para piyasasının tamamında yaşanan “aşağı yönlü düzeltme”, her kripto paranın değerinde belirli düşüşlere sebep olmuştu. Ethereum da bu furyadan etkilendi ve şu anki değeri yaklaşık 3,195 dolar. Bu değer, son 2 ayda Ethereum’da yaklaşık %34‘lük bir değer kaybı anlamına geliyor. Ancak görünen o ki ağ üzerindeki holder ve işlem adeti, fiyat düşüşünden etkilenmeyerek stabil bir hareket sergiliyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin vs Ethereum: Aradaki Fark Nedir?

Ethereum’dan bir süreliğine Bitcoin’e geçtiğimizde ise görünen tablo şu şekilde: Bitcoin adresleri son zamanlarda 39 milyon civarında seyrediyor ve günlük işlem sayısı ise oldukça düşük; 250 bin civarında.

Ethereum’u Gelecekte Neler Bekliyor?

Bilindiği gibi Ethereum ağındaki en büyük sorun, yüksek işlem ücretleri ile karşılaşılması. 2021 yılında yapılan tüm işlemlerin ortalaması bize 30 dolarlık bir işlem ücreti verisi sunuyor. Vitalik Buterin ile ekibi, bu konuda iyileştirmeler yapmak için çalışma içerisindeler.

İlginizi çekebilir: Ethereum 2.0 Kullanıcılara Ne Vadediyor?

Genel beklenti, Ethereum’daki mevcut problemlerin çözüleceği yönünde. Ancak gelecekte bu gerçekleşmezse, Ethereum için ciddi bir güven kaybı yaşanması da söz konusu olabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version