Muhabbit

Önde Gelen Borsaların İşlemler İçin Talep Ettikleri Komisyonlar!

Borsaların önemli bir kısmı yatırma işlemleri için herhangi bir komisyon talep etmiyor. Fakat kripto para çekim işlemlerine gelindiğinde önemli farklılıklar ortaya çıkıyor.

borsalar

Kripto para sektöründe birçok farklı borsa bulunmakta. Borsaları karşılaştırıken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de borsaların talep ettikleri komisyon ve komisyon oranları.

Bu yazıda önde gelen kripto para borsalarından bazılarının işlemler için talep ettikleri komisyon oranlarını inceleyeceğiz.

Bitcoin Çekim Komisyonları

Borsaların önemli bir kısmı yatırma işlemleri için herhangi bir komisyon talep etmiyor. Fakat kripto para çekim işlemlerine gelindiğinde önemli farklılıklar ortaya çıkıyor.

Listede bulunan borsalardan UpBit ve Bithumb Bitcoin çekim işlemi için en yüksek komisyonu talep eden borsalar olarak öne çıkıyor. UpBit çekim işlemi için 0.001 BTC komisyon talep ederken Bithumb ise 0.0009 BTC komisyon talep etmekte. Poloniex, Gate.io, Kraken ve Huobi ise çekim komisyonu olarak 0.0005 BTC talep ediyor.

OKex, Bitfinex ve Binance’ten Bitcoin çekim işlemi gerçekleştirmek için ise 0.0004 BTC komisyon ödenmesi gerekmekte.

Coinbase Pro ve FTX ise Bitcoin çekim işlemleri için herhangi bir komisyon talep edilmiyor. Tam liste ise aşağıdaki gibi.

Alım-Satım Komisyonları

Alım-satım tarafında ise oranlar büyük değişiklikler göstermekte. Öncelikle birçok borsanın kendi tokeni bulunuyor. Token ile komisyon ödeme ve yaratılan hacime göre farklı komisyon oranları uygulanabiliyor. Vereceğimiz rakamlar ise minimum hacim ve herhangi bir indirim uygulanmamış oranları içeriyor.

Çekim işlemi için komiyon talep etmeyen Coinbase Pro ve Bitstamp, işlem komisyonu tarafında ise zirvede bulunuyor. Piyasa alıcı ve yapıcı için %0.5 komisyon talep eden iki borsa en yüksek komisyon talep eden borsalar olarak öne çıkmakta.

Bitfinex piyasa yapıcı işlem için % 0.1 komisyon talep ederken, piyasa alıcı için % 0.2 komisyon talep etmekte.

OKEx tarafında piyasa yapıcı % 0.1 komsiyon öderken, piyasa alıcı % 0.15 komisyon ödüyor.

Binance ise piyasa alıcı ve yapıcı işlemler için % 0.1 komisyon talep etmekte.

Listede bulunan borsalar arasında en düşüş komisyon oranına sahip borsa ise FTX. Platform işlemler için yapıcı tarafında % 0.02 komisyon talep ederken, piyasa alıcı işlemler için % 0.07 komisyon talep etmekte.

Komisyon Hesaplama

Eğer işlemleriniz için ne kadar komisyon vereceğiniz hesaplamak isterseniz, sizler için hazırladığımız komisyon hesaplayıcıyı ziyaret ederek, uygulanan ekstra indirimler harici ne kadar komisyon ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Hesaplayıcıya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version