Muhabbit

Önde Gelen Üniversiteler Bitcoin Alıyor!

ABD’de bulunan önde gelen üniversitelerin bağış fonları ile Bitcoin alınıyor.

yale

ABD’de bulunan önde gelen üniversitelerin bağış fonları ile Bitcoin alınıyor.

Coindesk tarafından ortaya atılan ve Yahoo tarafından da değinilen bilgilere göre Harvard, Yale, Brown ve University of Michigan gibi birçok üniversite bağış fonları ile Bitcoin alıyor.

Direkt olarak Coinbase ve benzeri borsalar üzerinden gerçekleşen alımlar ile birlikte bahsi geçen üniversiteler, fonlarında Bitcoin bulunduruyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca kripto para alımlarının devam ettiğini belirten kaynak, üniversiteler haricinde de birçok bağış fonunun kripto paralara az da olsa yatırım yaptığını açıkladı.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmayan Yale ve Brown üniversitelerinin aksine Harvard ve University of Michigan iddialar ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Coinbase tarafından yayınlanan 2020 raporunda bahsi geçen “üniversite bağış fonları” bu fonlarından birinin ya da birkaçının Coinbase aracılığı ile kripto paralara yatırım yapıldığını doğrulamıştı.

Coindesk tarafından açıklanmayan kaynağa göre bazı bağış fonlarının 18 aydan fazla süredir Coinbase’de hesabı bulunuyor.

Oldukça Büyük Fonlar

Bahsi geçen üniversitelerin bağış fonları ise oldukça dikkat çekici. Harvard’ın 40 Milyar $’dan fazla bir fonu bulunurken, Yale için 30 Milyar $’lık bir fondan bahsediliyor. Michigan Üniversitesi’nin 12.5 Milyar $’dan fazla bir fonu bulunurken, Brown Üniversitesi’nin 4.7 Milyar $’lık bağış fonu bulunuyor.

Sizce bu üniversiteler kripto para birimlerine yatırım yaptı mı?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version