Muhabbit

OpenBlox’un İlk Oyunu RougeBlox Nasıl Tasarlandı?

Yeni kart oyunu RogueBlox nasıl tasarlandı?

OpenBlox, Bloxverse adlı bir evren kuruyor ve bu evrenin ilk oyununun RougeBlox olacağı açıklandı. Peki RougeBlox oyunu nasıl tasarlandı?

Öncelikle RogueBlox, OpenBlox evreninin sıra tabanlı ilk kart oyunudur. Oyuncular Blox’larını kullanarak bir takım oluşturuyor ve karşı takımı yenmeye çalışıyor. Her Blox belirgin ırkları yenmeye yardımcı olacak eşsiz özelliklere ve yeteneklere sahip. Bu yetenekler ile karşı takıma güçlü saldırılar yapabilir ve Blox’ları iyileştirilebilir.

Oyuncular kendi destelerini kurarak kendilerine en uygun stratejiyi bulacak ve bu desteler ile birçok düşman ve bölüm sonu canavar ile savaşacak.

Bu oyunun tasarımına bakacak olursak önce logosundan başlayalım.

RougeBlox Logosu Tasarımı

Yukarıdaki logo tasarlanan ilk 6 logodan biriydi. Minecraft logosu gibi hafif arkaya yaslanan harfler, bulutlar ve çimenler sıra tabanlı bir strateji kart oyunu ile pek ilişkili olmadığı için hemen elendi. Bu tasarım yerine daha dikkat çekici renkler ve daha keskin harfler ile yeni logo hazırlandı.

Açılış Ekranı Tasarımı

Bilmeyenler için açılış ekranı kullanıcıların uygulama veya internet sitesine girdiğinde ilk karşılaştığı ekrandır. Genellikle bir resim, logo ve uygulamanın kaçıncı versiyonda olduğu yazar.

RogueBlox açılış ekranı tanıtılan ilk 3 ırk üzerinden oluşturuldu. Tanıtılan ırklar:

Her biri aynı evrenin farklı kısımlarında yaşayan bu ırklar için farklı açılış ekranları tasarlandı. Öncelikle basit olarak yeşil bir katman üzerine Çiçek dünyası açılış ekranı tasarlandı.

Kartpostal gibi bir temel üzerinden başlanarak üzerine yeni elementler ve canlılık eklendi ve takımın hepsinin onay verdiği son versiyonu oluştu:

Bir başka açılış ekranı ise robot dünyasından oldu. Bu dünyadan gelen kahraman ile yapılan tasarım şu şekilde:

Ana açılış ekranı için ise başka bir oyun olan Zelda’dan ilham alındı. Bu tasarımda kahramanlar yüksek bir yerden dünyalarına bakıyor. Bu tasarımın ilk hali:

Kahramanlarında eklendiği son hali ise şu şekilde:

Oyun Kartlarının Tasarımı

Kart oyunlarında en önemli kısım, kartların tasarımı ve oyuncuların rakipleriyle savaşmak için kullanabilecekleri tüm farklı saldırılar ve savunmalar için güzel tasarımlar bulunmasıydı. Kartlar için yapılan ilk tasarımlar aşağıdaki gibi çizildi:

Takım sonra bu çizimlerden en beğenilen seçti, her ırka ve özel efektlere göre geliştirdi. Farklı kart gelişimleri resmi Twitter sayfasından gösterilerek kullanıcılardan yorumlar aldı. Yorumlar doğrultusunda düzenlemelerle ortaya yeni kart tasarımları çıktı. Techno kartlar karşınızda:

Insects (böcekler) kartları da OpenBlox tarafından şu şekilde tanıtıldı:

Yapılan tasarımlar sürekli aynı düzlemde geliştiriliyor gibi gözükse de takım, tasarımların tekrar tekrar tasarımcı, yayıncı ve geliştirici takımlar arasında geri dönerek düzenlendiğini vurguladı.

OpenBlox bu içerikleri ile RogueBlox oyununun ve OpenBlox evreninin nasıl tasarlandığını ve çalışma adımlarını şeffaflık ile kullanıcılarıyla paylaşmayı planlıyor.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version