Muhabbit

OpenEthereum İstemcisinin Çeyreği Kullanılamaz Halde!

OpenEthereum’da Güncelleme Sorunları!

Ethereum kripto para birimi

Ethereum’un Parity istemcisinin topluluk halefi olan OpenEthereum istemcisindeki bir güncelleme, yeni sürümde çalışan nodeları işe yaramaz hale getirdi.

Hata, OpenEthereum almış olduğu 2.7.2 güncellemesi ile ortaya çıkmış görünüyor. Bu hatayı fark eden yazılımcılar, OpenEthereum’u 3.0 güncellemesini hazırlıyorlar.

2.7 sürümü kararlı bir sürüm olarak nitelendirilmiş olsa da, Haziran ayından bu yana topluluk, istemcinin ara ara donduğunu bildirdi. İstemci donduğunda yapılacak tek şey nodelara manuel olarak yeniden başlatma komutu göndermekti. Bu sorun rastgele bir şekilde “ayda bir ila üç kez arasında” ortaya çıkıyordu. Yazılım arıza notunda ise hata ile ilgili hiçbir girdi bulunamıyordu. Bazı kullanıcılar karşılaştıkları bu hatalardan sonra, sürümün işlevsiz ve node opetörlerinin bozuk olduğunu söyledi.

Geliştiriciler, sorunu paralel olarak işlemek için kullanılan iş parçacığındaki bir hataya işaret ediyor. Bu özel durumda, yazılım bir çıkmaza giriyor gibi görünüyor.

OpenEthereum, düzeltilmesi oldukça zor olan hatalar nedeniyle 2.7 sürümün basitçe iptal etmeye karar verdi.

Son gerçek kararlı sürüm olan 2.5 sürümüne dayalı olan 3.0 güncellemesi, Berlin hard forkundan önce, Eylül ortasında piyasaya sürülecek.

Ancak bu gerçekleşene kadar, yeni sürümü indiren kullanıcılar, son derece rahatsız edici bir eski sürüme geçiş macerasıyla baş başalar.

Altyapı geliştiricisi BlockNatice’de bir geliştirici olan Liam Aharon, Twitter’da, eski sürüme geçmek için blockchaini tamamen yeniden senkronize edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Aharon, “Bazı node yapılandırmaları için bu işlem aylar sürebilir” dedi.

Hata, Ethernodes verilerine göre tüm ağın toplam %12’sini oluşturan mevcut Parity nodelarının ve OpenEthereum’un tüm nodelarının %50’sini etkilemekte.

OpenEthereum ekibinin, nodeların yeniden senkronizasyonundan kaçınmasına yardımcı olacak bir süreç üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Ekip, sorunlu bir sürümü “kararlı” olarak işaretlediğinden dolayı bir çok eleştirilere maruz kaldı. Bir başka grup ise, Satoshi’nin aynı blockchain notunun birden fazla uygulanmasının kaçınılmaz sorunlara yol açacağı görüşünü öne sürerek, çok istemcili yaklaşımın sağlamlığını sorguladı.

Çok istemcili yaklaşımı savunan kişiler ise, bunun bir uygulamadaki hataların ağı çökertmesini engellediğine inanıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version