Muhabbit

OpenSea, Blur’a Kaybettiği Kullanıcılarını Geri Kazanmak İçin Yeni Uygulamaya Geçti!

Blur ve OpenSea yarışı güncellendi.

En büyük NFT platformlarından biri olan Ethereum tabanlı OpenSea platformu, Blur platformunun çıkmasından sonra çok fazla kullanıcı kaybetti. Bunun farkına varan OpenSea, bir süreliğine işlem ücretlerini %0’a indirme kararı aldı.

Nansen’den alınan verilere göre, 18 Şubat 2023 tarihinde NFT platformu Blur, kullanıcıların ETH işlem hacminde OpenSea platformunu geçti ve kendilerine yeni rekor alanları aramaya başladı.

OpenSea platformu ise Blur’un bu yükselişine göz yummadı ve kullanıcıların dikkatini çekmek ve kaybettiği kullanıcıları geri almak için belirli bir süre işlem ücretini 0’a indirdi. OpenSea, bu sayede içerik oluşturucularının kazançlarına ve diğer kullanıcılara hoşgörü ile yaklaştığını göstermek istiyor.

OpenSea yaptığı açıklama ile içerik oluşturucularının kazançlarını koruyamadığı için kullanıcılarını başka platformlara kaybettiğini kabul etti. Alınan yeni önlemlerin ise platformun sektördeki hakimiyetini yeniden canlandırma girişimi olduğunu belirtti. Konu hakkında açıklama yapan OpenSea ayrıca şunları belirtti:

“Blur’un içerik oluşturucuları için kazançları geri verme kararı (filtrelenmiş koleksiyonlar için bile) ve İçerik oluşturucularının Blur ile OpenSea arasında likidite oluşturmaya zorlamak yanlış bir seçimdi. Bu olaylar göz önüne alındığında girişimlerimizin işe yaramadığı ortaya çıkıyor.”

OpenSea, içerik oluşturucularının tüm koleksiyondaki kazançlarını korumak ve içerik oluşturucularının çalışmalarının yeniden satışı için kullanılan Operatör Fitresi’ne desteğine yine de inandığını belirtti. Ancak bu filtre, benzer politikaları uygulayan platformların önerileni proaktif olarak engellediğini de dile getirdi.

Blur, günlük işlem hacmi üstünlüğü ile OpenSea’nin telif hakkı ödeme seçeneği politikalarına farklılık gösteren yeni telif hakkı politikalarına bağlanabilir.

“Opensea’nin mevcut telif hakkı politikası, koleksiyonların her yerde telif hakkı kazanmasını engelliyor. Bunun çeşitli nedenlerini sıkça sorulan sorulardan belirtiler. Ancak sonuç olarak, içerik oluşturucularının sadece bir platformda telif hakkı kazanmakla sınırlı olması oldu.”

Blur ve OpenSea arasındaki savaşa kripto para topluluğunu nasıl etkiledi?

İki NFT pazarı arasında telif hakkı savaşları devam ederken kripto para topluluğu üyeleri sektörde rekabet olmasının önemini vurguladı. Topluluk, sıfır telif hakkı pazarları olmasaydı, ilk açılan OpenSea gibi platformların sonunda ücret yapısını artıracağını ve bu da içerik oluşturuculara ve koleksiyonculara zarar vereceğinin altını çizdiler.

OpenSea, şu andaki işlem ücreti modelini test etmeye devam edeceğini toplum ve kuruluşlar için neyin iyi neyin kötü olduğunu belirlemeyi planladığını açıkladı. Topluluk üyeleri ise OpenSea’nin kaybedilen müşteri geri kazanması durumunda ilerleyen zamanlarda platformdaki işlem ücreti maliyetlerini daha da arttıracağını tahmin ediyor. Bunun sebebi ise rekabetin az olduğu sektörlerde baskın platformun yaptığı bir hareket olarak görülüyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla NFT haberi için: NFT Haberleri

Daha fazla GameFi haberi için: GameFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version