OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea platformu hakkında bilgi almak ister misiniz?

OpenSea Muhabbit

OpenSea Muhabbit

OpenSea, geçtiğimiz yıldan bu yana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.

Merkeziyetsiz tanımıyla öne çıkan ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını gördükten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu düşündü.

O günden bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme gördü. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektöre ilgi göstermeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu.

NFT gibi güçlü bir sektörün oluşması, beraberinde bu NFT’lerin satılığa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örnek olabilir.

OpenSea’yi ilk defa kullanıyorsanız, platform biraz karışık görünebilir.

İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret deneyimi sunuyor.

Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir biçimde yapmasına olanak tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var.

Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçer ve OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla yükümlüdür. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

OpenSea’ye Bağlanmak

Cüzdanınızı kurduktan sonra OpenSea’ye bağlanabilirsiniz. Bağlandıktan sonra OpenSea üzerinde, cüzdanınızda var olan varlıkları inceleyebilirsiniz. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki OpenSea üzerinde işlem yapmak istiyorsanız, cüzdanınızda bir miktar ETH bulundurmanız şart.

ETH, gas ücretlerini ödemek için gereklidir ve OpenSea’de varsayılan kripto para birimidir.

OpenSea Platformuna Genel Bakış

OpenSea’de yer alan “Explore” sekmesi, satın almak istediğiniz ögeler için biçilmiş kaftandır. Burada istediğiniz NFT ürününü aratabilir ve alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

En popüler ve trend olan NFT’ler, varsayılan arama sonuçlarının en üst noktasında yer alır. Tabii filtreler ile arama yaptığınız öge sonuçlarını daraltabilirsiniz.

Durum Çubukları

OpenSea’de kenar çubuğunun üst kısmında bulunan altı farklı durum çubuğu yer almaktadır.

  1. Satılık: OpenSea, satılık olmayan ürünleri de gösterir. Bu sebeple alıcı konumundaysanız, yalnızca satılık ürünleri görüntülemek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  2. Teklif Var: Bu seçeneğe tıkladığınızda, arama sonuçları teklif almış ögelerle sınırlanacaktır.
  3. Açık artırmalar: Bu seçeneği işaretlerseniz, açık artırma ile satışa sunulan ögeleri görebilirsiniz.
  4. Yeni: Bu seçenek, yeni satışa çıkmış olan NFT’leri gösterir

OpenSea’de NFT Satın Almak

OpenSea platformunda bir şey satın almadan önce Ethereum’larınızı Wrapped Ethereum’a dönüştürmeniz gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için OpenSea’yi kullanabilirsiniz.

ETH’lerinizi wETH’ye çevirdikten sonra, NFT’ler için teklif verebilirsiniz. NFT’leri satın aldıktan sonra OpenSea, işlemi sizin için devralacak ve akıllı sözleşmeler ile işlemi bitirecek.

OpenSea’de satılan en pahalı NFT’lerden biri

OpenSea Paketleri

NFT platformundaki çoğu alıcı ve satıcı, tek ürünler ile ilgileniyor. Ancak satıcılar, listeleme yaparken ancak 30 adede kadar ögeyi listeleyebilir. Bu sınır Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ile ilgilidir.

Paketler, satıcılar için iyi bir gelir elde etme yolu olarak öne çıkmaya başladı ve bu tür satışlar giderek popülerleşiyor.

Platform Ücretleri Ve Para Birimleri

OpenSea, NFT alanındaki en düşük platform ücretlerine sahip olmak ile övünüyor. Platform, satıştan elde edilen kazancın %2.5’unu komisyon olarak alıyor. Bu ücret, diğer platformlarda %7.5’a kadar çıkabiliyor.

Ayrıca diğer platformlarda NFT’leriniz varsa, cüzdanınızda bulunduğu sürece bu NFT’leri, OpenSea’de listeleyebilirsiniz.

Bu arada hâla NFT’ler hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi şöyle alalım:

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bununla birlikte OpenSea platformunda 200‘den fazla ödeme seçeneği mevcut. NFT’nizi satarken alacağınız para birimini değiştirebilirsiniz.

OpenSea ekibi, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çok çalıştığını belirtiyor. Olumlu satıcılar, tıpkı Twitter ve Instagram’daki gibi onaylanmış kullanıcı etiketini alabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sahte ya da uygunsuz gördükleri NFT’leri raporlayabilir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

SEC, Kripto Staking ve Doğrudan Varlıkla İşlem Gören ETF Kararlarını Erteledi
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto staking ETF’leri ve “in-kind” (doğrudan varlıkla) yaratım ve itfa işlemlerine ilişkin kararlarını erteledi. SEC, bu düzenleme değişikliklerini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kurumun uzun vadeli dijital varlık stratejisi üzerinde çalışan iç birimi, yeni kuralları şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Grayscale ve VanEck ETF’lerine […]
1 hafta önce Blockchain
Güney Kore, Kayıtsız Kripto Platformlarını Yasakladı
Güney Kore, kripto para sektörüne yönelik denetimlerini sıkılaştırırken, Apple da ülkedeki App Store’dan 14 kayıt dışı kripto uygulamasını kaldırdı. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adım Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) talebi üzerine 11 Nisan itibarıyla hayata geçirildi. KuCoin ve MEXC de Listede Kaldırılan uygulamalar arasında önde gelen yabancı kripto borsaları KuCoin ve […]
1 hafta önce Blockchain
Trump’ın Tarife Hamleleri, Küresel Kripto Fonlarında 795 Milyon Dolarlık Çıkışa Neden Oldu
CoinShares verilerine göre, küresel kripto yatırım ürünlerinde geçen hafta 795 milyon dolar tutarında net çıkış yaşandı. Bu art arda ikinci hafta gerçekleşen bir çıkış oldu. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, Başkan Trump’ın uyguladığı tarifelerin kripto varlık sınıfına olan duyarlılığı olumsuz etkilediğini belirtti. Butterfill, yaptığı açıklamada Trump’ın tarife politikalarının kripto para yatırımları üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü […]
1 hafta önce Blockchain
JPMorgan, İngiliz Sterlini ile Blokzincir Ödemelerini Başlattı
JPMorgan, şirketlere İngiliz sterlini (GBP) cinsinden 7/24 blokzincir tabanlı ödeme yapma imkânı sunduğunu duyurdu. Bu yeni hizmet daha önce başlatılan euro (EUR) ve Amerikan doları (USD) işlemlerine ek olarak sunuluyor. Bankanın blokzincir birimi Kinexys (eski adıyla Onyx), İngiltere’de GBP cinsinden blokzincir mevduat hesaplarını devreye aldı. Böylece JPMorgan gerçek zamanlı ödeme altyapısını genişletmiş oldu. Sterlin, JPMorgan’ın […]
1 hafta önce Blockchain
Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
2 hafta önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
2 hafta önce Blockchain
Exit mobile version