Muhabbit

OpenSea, Önlem Almak İçin Yeni Listeleme Başlattı!

Fakat yeni özellik tüm kullanıcıları kapsamıyor.

OpenSea Muhabbit

OpenSea Muhabbit

Popüler NFT market OpenSea‘de, daha önce de gerçekleşen bir sorun geçtiğimiz gün tekrar yaşandı. OpenSea sorunu çözmek için bugün (25.01.2022) yeni bir listeleme yöneticisi başlattı.

Opensea’de Neler Olmuştu?

Bu hafta başında (24.01.2022) üç siber saldırgan, OpenSea sistemindeki bir hatadan faydalandı. Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonundan bir NFT oldukça düşük fiyata satıldı.


Bir OpenSea sözcüsü konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu bir istismar ya da hata değil, blok zincirinin doğası gereği ortaya çıkan bir sorun


Yaşanan olayın ardından OpenSea, 25.01.2022 Salı günü yeni bir listeleme yöneticisi başlattı. Özelliğe göre, etkin olmayan tüm listeler kullanıcılara gösteriliyor. Ayrıca kullanıcılar her listeyi tek bir tıklama ile iptal edecekleri bir gösterge panosuna da sahipler.


Fakat kripto para cüzdanı ZenGo’nun baş teknoloji sorumlusu Tal Be’ery Twitter’dan, düzeltmenin sadece yeni kullanıcıları kapsadığını söyledi ve ekledi.

OpenSea’de geçmiş NFT’lerini yeniden listeleyen eski kullanıcılar bu tür saldırılara karşı hala savunmasızdır, ancak yeni kullanıcılar önceki listeleri açıkça iptal etmeden NFT’leri yeniden listeleyemez.


OpenSea sözcüsü ise önlem olarak eklenen yeni gösterge panosu ile beraber saldırılardan etkilenen kullanıcılara da ulaşıldığını ve zararlarının tazmin edildiğini söyledi.

NFT Nedir?

NFT’ler kısaca, değiştirilemeyen token’lar anlamına gelir. Sanat eserleri veyahut koleksiyon parçaları gibi nadir varlıkların mülkiyetini temsil eden kriptografi token türlerinden biridir. NFT’ler, sanal veya fiziksel öğelerin sahipliğini temsil eden bir blok zincirindeki dijital varlıklardır. OpenSea, NFT’lerin alım satımları için en büyük pazar yerlerinden biridir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version