Muhabbit

OpenSea, Platform Güvenliğini Artıracak Yeni Önlemlerini Açıkladı!

Şirketin CEO’su, platform güvenliğinin üst düzeye çıkarılacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Opensea

Opensea nft hacmi

OpenSea’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Devin Finzer, kısa süre önce yaptığı açıklamada, platform güvenliğinin üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

NFT pazar yerinin platformdaki dolandırıcılığı ve intihalleri engelleme çabalarını iki katına çıkaracağını söyleyen CEO, daha dikkatli davranacaklarını belirtti.  

Platformun resmi blog sayfasında açıklama yayımlayan Finzer, dolandırıcılık, fikri mülkiyet (IP) hırsızlığı ve intihalin OpenSea’nin şartlarına göre yasak olmasına rağmen, kendi ölçeklerinde kapsamlı politikaların yeterli olmadığını söyledi.

Hâlihazırda platform, dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili birçok önlem almış durumda. Bunlar arasında, yeni bir doğrulama sistemi, kopyalama önleme sistemi ve insanların gerçek içeriği bulmasına yardımcı olmak için geliştirilmiş bir arama işlevi gibi önlemler yer alıyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Ancak tüm bu önlemlere rağmen bazı olumsuzluklar yaşayan platform daha önce bu konu ile ilgili bazı problemler ile karşılaşmıştı. Hatta, pazar hacminin en büyük platformu olan OpenSea, daha önce çalınan NFT’lerin satıldığı olaylarda yeterli özeni göstermediği için ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.  

Yeni Özellikler Eklenecek

Yeni açıklamasında OpenSea, gelecekteki olayları önlemek için atılması gereken önemli adımların başında, şüpheli NFT transferlerini otomatik olarak gizlemek ve bireysel profil sayfalarındaki görünürlüklerini azaltmak olduğunu söylüyor. 

Ayrıca, otomatik yayından kaldırmalar için görüntü algılama modelleri oluşturmak üzere önemli hak sahipleriyle çalışmaya başladığını belirtiyor. Ayrıca bu çalışmanın önümüzdeki aylarda kusursuz bir şekilde çalışmasının sağlanacağı belirtiliyor. Bunun yanında ek önlemler olarak ise bir denetleme ekibi oluşturarak, telif hakkı sorunları ve diğer dolandırıcılık olayları için otomatik algılama yöntemlerinin ekleneceği belirtiliyor.

Son olarak açıklama yapan Finzer, piyasanın oldukça dinamik olduğunu ve farkındalıklarının artırılacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Yeni teknoloji ve hızlı kullanıcı kabulü ile birlikte yeni zorluklar ortaya çıkıyor. Liderler olarak, bu sorunların çözümünde büyük ve aktif bir rol oynama sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız.” 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version