Muhabbit

OpenSea Yasaklı Ülkeler Listesini Yeniledi!

Ülkelerin yaptığı yaptırımlar borsaları mı etkiliyor?

Opensea

Opensea nft hacmi

Dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea, ABD yaptırım listesine göre bazı kullanıcıları yasakladığını duyurdu!

ABD merkezli NFT platformu OpenSea hakkında 3 Mart 2022 tarihinde birçok tweet atıldı. Bu tweetlerde kullanıcılar, hesaplarının kapatıldığı veya silindiği hakkında uyarı aldıklarını belirtiyordu. Hiçbir açıklama yapılmamasından şikayetçi birçok kullanıcı da bu olayları takip etti.

3 Mart 2022 Perşembe sabahı İranlı NFT sanatçısı “Bornosor”un attığı tweet kısa sürede 342 retweet ve binlerce beğeni aldı.

OpenSea’nin Açıklaması

Twitter’daki tweetlerden yaklaşık 12 saat sonra OpenSea sözcüsünden bir açıklama geldi. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklama şu şekilde:

Hizmet şartlarımıza göre, bireylerin yaptırım politikasını ihlâl ettiği tespit edilirse, ilgili hesapların hızlıca kapatılması için önlem alırız.

ABD, yaptırım yaptığı ülkelere Amerikalı şirketlerin mâl ve hizmet vermesini yasaklıyor. Bundan dolayı yaptırım yapılan; İran, Kuzey Kore, Suriye ve Rusya’da bulunan kişilere mal ve hizmet servisi yasaklanmıştır.

OpenSea platformunun başlattığı harekete diğer merkeziyetsiz platformlarda katıldı. Metamask da yaptırım yapılan bölgelere hizmet vermeyi durdurdu haberi gündeme geldi.

Metamask kısa süre içerisinde açıklama yaparak, bir yanlışlık sonucunda Venezuela’nın yasaklı ülkeler listesine eklendiğini duyurdu. Blok zinciri geliştirme şirketi Infura’nın yaptırımlarını yanlışlıkla genişletilmesinden sonra olduğu da duyurdu.

Merkeziyetsiz borsalar yaptırım uygulamalı mı?

ABD’nin Rusya’ya yaptırım kararından sonra birçok kripto para borsası Rusya’ya yaptırım uygulamaya başladı. Ancak Twitter üzerinde bir kullanıcı Binance destek ile bir yazışmasını paylaştı.

İddiaya göre İran kökenli Türk vatandaşı kökeninden dolayı Binance tarafından yasaklandı.

Haberin gerçekliği tweet’in altında tartışılsa da yaptırım yapılan 2 ülke arasından İranlı kullanıcıları yasaklayıp Rus kullanıcıları yasaklamama haberi internette yayılmaya devam ediyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version