Muhabbit

OpenSwap “Buyback” Mekanizması Vol.1

Zincirler arası bir swap platformu olarak öne çıkan OpenSwap, yeni teknolojisi “Buyback Queue” hakkında açıklayıcı bir makale yayımladı.

OpenSwap

openswap muhabbit

Likidite arayan yatırımcılar için kendisini zincirler arası bir “merkeziyetsiz likidite güçlendiricisi” olarak konumlandıran OpenSwap, geçtiğimiz gün Medium hesabından yeni teknolojileri hakkında bir bilgilendirme yazısı paylaştı.

“Buyback Queue” adını verdikleri bu teknoloji, “Booster Queue” (Güçlendirme Kuyruğu) adlı teknolojilerinin bir parçasını oluşturuyor. Peki Türkçe’ye “Geri-Alım Kuyruğu” olarak çevirebileceğimiz Buyback Queue nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Haberimizde detaylandıralım.

Teknoloji Devreye Alınıyor

OpenSwap, geçtiğimiz günlerde Booster Queue teknolojisinin ilk aşaması olarak Impossible Finance ile iş birliği sağlamış ve çalışmalar başlatılmıştı. Bu teknolojinin devamı olan Buyback Queue ise, 15 Şubat 2022 tarihli makale ile duyuruldu.

Öncelikle DeFi platformlarında yaşanan geleneksel token satışlarındaki problemlere bir göz gezdirelim.

Geleneksel Sorunlar

DeFi yatırımcıları, yaptıkları yatırımların garanti altında olmasını istiyor. Ancak bazı DeFi örnekleri, yatırımcılara güven duygusu vermekten uzak kalabiliyor. OpenSwap ekibi, yatırımcıların “para iade garantisi” gibi ihtiyaçları olduğunun farkında ve bu konuda güven oluşturma hedefinde.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

DeFi yatırımcılarında var olan “güven duyma isteği”, olumsuz bir tablo gibi görünse de DeFi projelerinin kendilerini geliştirmelerine ve yeni çözümler bulunmasına sebep oluyor.

Geçmişte yaşanan olumsuz olaylar neticesinde günümüz DeFi ekosisteminde; isimsiz projeler, rug-pull ve hacklenme vakaları azalmaya başladı. Çünkü DeFi projeleri artık bu konuda daha temkinli davranıyor ve projeleri daha sıkı denetliyor. Buyback Queue de burada devreye giriyor ve yatırımcıların isimsiz projelere, rug-pull ve hacklenme ihtimallerine karşı onlara bir destek sunuyor. Buyback Queue, OpenSwap’ın Booster Queue teknolojisi ile entegre çalışıyor ve verim artışı sağlıyor.

Buyback Queue Mekanizması

Bu teknoloji, Booster teknolojisini daha da farklılaştıran önemli bir etken. Kripto paralara yatırım yapacak yatırımcıların, yatırım risklerini minimuma indiren ve geri alım garantisi veren bir mekanizma. OpenSwap bu özelliği ile, geleneksel “private token sale” uygulamalarından kendisini ayırmayı başarıyor. Geleneksel uygulamalarda yatırımcı, olası risklerin tamamını göğüslemek durumunda.

Buyback Queue’ye ait önemli parametrelerden bahsedecek olursak:

1. Geri-alım fiyatı ve teminat ihtiyacı

Bir kripto para projesinde, sunulan geri-alım fiyatı genellikle market değerinden ya da satış fiyatından düşüktür. Ayrıca projeler, bir teminat şartı koşarlar ve tipik olarak bu rakam token satışının yüzde 125’i kadardır.

2. Teminat içeriği

Şimdilik teminatın içeriği; yüzde 25 oranında BUSD ve geri kalanı ise Sales Queue’nin (Satış Kuyruğu) devamı olarak projeye ait tokenların yüzde 100’ünden oluşacak. Bu süreç için bir likidite kontratı yapılacak ve yatırımcılara farklı senaryolar sunulacak.

Sırada Ne Var?

OpenSwap’ın Booster Queue ve Buyback Queue teknolojileri, birçok risk sermayedarı (VC) ve kripto para proje sahipleri için heyecan uyandırıyor. Bu teknolojiler ile yatırımcılar yatırım risklerini garantili geri-alım mekanizmaları ile minimuma indirebilecekler.

OpenSwap’ın sonraki makalelerinde bu teknolojilerin detayına inilecek ve yönetişim mekanizması, geri-alım süreci, teminat detayları ve olası senaryoların açıklamaları yapılacak.

OpenSwap web sitesi: https://www.openswap.xyz

OpenSwap Telegram: https://t.me/openswapdex

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version