Muhabbit

OpenSwap Hybrid Smart Router Nedir?

OpenSwap’ın Hybrid Smart Router çözümü, mevcut AMM havuzlarını yeni bir seviyeye taşıyacak.

openswap

openswap hybrid router

OpenSwap platformunun Hybrid Smart Router çözümü, mevcut AMM havuzu çözümlerine yeni bir soluk katıyor.

Mevcut merkeziyetsiz borsalardaki otomatik piyasa yapıcı (AMM) havuzlarının kullanılması, blockchain üzerinde yapılan işlemlerin yapılmasına olanak sağlar.

Bu tür işlemler, likidite sağlayıcılarına havuz tarafından verilen teşviklerle AMM havuzlarına likidite sağlamasına dayanır.

Pek çok kullanıcı, stablecoinler ile işlem yapmak istiyor, ancak bu tür AMM havuzları aynı zamanda kayıplara sebep olur ve bu yüzden çok az kullanıcı böyle bir finansal sisteme katılmak ister. Bunu gözden geçirmek için çoğu blockchain, ana AMM eşleştirmesi olarak yerel tokenini kullanır ve bundan faydalanmaya çalışır. Örneğin, Binance Smart Chain üzerinde yer alan yerel token BNB’dir. Bu yüzden BSC üzerindeki en popüler parite BNB paritesidir.

Bu pariteler, BUSD gibi stablecoin kullanarak token satın almak isteyen kullanıcılar için kilit bir rol oynar. Bunun dezavantajı ise, çift işlem ücreti ödenmesine sebep olmasıdır. Çoğu senaryoda, iki işlemli bir ticaret, %0.5’lik bir işlem ücretine tabi tutulur.

İkinci sorun ise, AMM havuzlarının birden fazla DEX arasında yer almasıdır. Örneğin 1INCH, birden fazla DEX’te yer alır ve bunu “Akıllı Yönlendirici” aracılığıyla yapmaya çalışır. Ancak bu tür işlemler hala yüksek işlem ücreti ve gas ücreti sorunlarını çözmemektedir.

OpenSwap Hybrid Smart Router

OpenSwap’ın likidite konseptinin tanıtılmasıyla birlikte, piyasa yapıcılar ve alıcılar, özellikle stablecoin içeren pariteler dahil olmak üzere, seçilen pariteler üzerinde etkin spot piyasa işlemleri gerçekleştirebilecek bir mekanizmayı kullanabilir hale geldi.

OpenSwap AMM havuzlarındaki işlemlerin birleştirilmesini sağlayarak likidite sırasını bir sonraki seviyeye taşıyor.

1INCH ve PancakeSwap gibi DEX’lerdeki iki işlemli ticaretin işlem ücreti %0.5 gibi bir orandayken, OpenSwap’ın bu teknolojisi, kullanıcılara %0.35 gibi avantajlı bir işlem ücreti sunuyor.

Mevcut DEX yönlendiricileri yalnızca kendi AMM havuzlarıyla çalışır. Bu nedenle, aşağıda görebileceğiniz gibi PancakeSwap’da yer alan iki kademeli bir işlem, her iki havuzda yer alarak %0.5’lik bir işlem ücretine tabi olur.

Hybrid Smart Router Nasıl Çalışır?

Hybrid Smart Rouder, hem AMM havuzu sözleşmelerinden hem de likidite sırası sözleşmelerinden yararlanan bir akıllı sözleşme olarak öne çıkıyor.

Bu sayede, kullanıcının likidite sırasına girmesi gerekmiyorsa, yalnızca AMM havuzları hizmete dahil edilir. Benzer bir şekilde, takası gerçekleştirmek için gereken tek şey likidite sırasıysa, yalnızca likidite sırası kullanılır.

Likidite sıraları, BNB:USDT gibi stablecoin paritelerinde avantaj sunduğundan, Hybrid Smart Router’ın, stablecoinlere dayalı işlemleri hep en iyi şekilde yerine getireceği düşünülmekte.

Böyle bir senaryoda, bir kullanıcı stablecoin ya da farklı bir token ile işlem yapmak isterse, Hybrid Smart Router, kullanıcı için en düşük maliyeti sağlayabilmek adına hem AMM’den hem de likidite sırasından yararlanan bir akıllı sözleşme oluşturur.

Partner Entegrasyonu

Hybrid Smart Router’ın, likidite sıralarına ve AMM havuzlarına bir ağ geçidi olarak hizmet vermesi ve likidite seçeneğini genişletmek için entegrasyon sağlaması bekleniyor.

Hybrid Smart Router’ı Gelecekte Neler Bekliyor?

PancakeSwap AMM havuzlarını likidite sıralarının ilk sürümleriyle birleştiren Hybrid Router’ın test ağı 2021’in Haziran ayının sonundan bu yana aktif. 2021 3. çeyrek sonunda ise BSC üzerinde bir beta ana ağ lansmanı beklenmekte.

Protokole daha fazla likidite sıraları eklendikçe, kullanıcıların bu özelliklerden tam anlamıyla yararlanabilmesini sağlamak için Hybrid Smart Router’ın yeni sürümleri de piyasaya sürülecek.

Web sitesi: https://www.openswap.xyz

Telegram: https://t.me/openswapdex

Twitter: https://twitter.com/openswapdex

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version