Muhabbit
OpenSwap-Muhabbit

OpenSwap-Muhabbit

OpenSwap, Troll Talks’un Yeni Bölümünü Topluluğuyla Paylaştı!

OpenSwap, geçen hafta Medium sayfasında yayımlamış olduğu içeriklerde mevcut DeFi alanındaki farklı cross-chain (çapraz zincir) türlerini incelemiş ve aynı zamanda da bu zincirlerin özelliklerini bazı dezavantajlarıyla birlikte gözden geçirmişti.

Özetle, sürekli olarak mevcut DeFi alanında en yaygın şekilde kullanılan köprü mekanizmaları “Lock & Mint” ve “Cross-Chain Liquidity Pool” modelleridir. Her iki farklı modelde, kullanıcılara çeşitli faydalar sağlayan cross-chain seçenekleri bulunur. Ancak, aynı zamanda da sağladıkları mevcut çözümlerin yanında, dezavantajları da vardır. Yavaş hız, yüksek işlem maliyetleri, karmaşık ve anlaşılması zor olan sentetik varlıkların kullanımını içermesi gibi geliştirilmesi gerekenler unsurlar ön plana çıkıyor.

OpenSwap, yukarıda açıklanan mevcut DeFi alanında kullanılan köprü mekanizmalarının, aslında DeFi alanının uzun vadede görmek isteyeceği sürekli ve düşük işlem ücretine sahip zincirler gibi çözümleri sağlamadığını ve bu çözümlerin sadece geçici çözümler olduğuna dikkat çekiyor.

OpenSwap’ın Amacı

OpenSwap, sosyal medya hesaplarında ve dökümanlarında belirttiği gibi, mevcut DeFi alanındaki geleneksel köprülerden farklı olarak çalışmayı amaçlıyor. The Open Interchain Protocol (Open Zincirler Arası Protokol), DeFi alanındaki kullanıcılarına son derece şeffaf ve daha verimli sermaye sağlayan end-to-end interchain (uçtan uça zincirler arası) swap deneyimini sağlamak için “Liquidty Queues” ve “Hybrid Smart Router ” gibi bazı yenilikleri içeriyor.

The Open Interchain Protocol’ün tablosu

Yukarıdaki tablo, The Open Interchain Protocol’ün temel bileşenlerine genel bir bakış için hazırlanmıştır. OpenSwap’ın köprüleme modeli, yalnızca merkezi olmayan özelliklerle değil, aynı zamanda da genişletilebilmesinin mümkün olabileceği şekilde tasarlanmıştır.

DeFi alanında yer alan kullanıcılarının anlayacağı ve bildiği gibi, bu alanda sürekli olarak yeni zincirler ortaya çıkıyor ve kendini gösteriyor. OpenSwap, bu alanda uzun bir süre öncü olarak kalmayı ve sürekli olarak yer edinmeyi hedefliyor. OpenSwap, bu hedefine ulaşması için de köprüleme mekanizmasının kolayca genişletilebilir olmasının ve DeFi alanında yer alacak olan yeni zincirlere son derece uyarlanabilir olmasının gerektiğini belirtiyor. OpenSwap’ın yapısı, sözleşmenin yeni zincirlere dağıtılarak, ek zincirlerin The Open Interchain Protocol’e hızla eklenmesini kolaylaştırmasını sağlıyor.

OpenSwap projesinin ilk aşamalarında, protokol sadece Binance Smart Chain ve Ethereum blok zincirini destekleyecektir, ancak OpenSwap’ta yer alan çekirdek ekip, The Open Interchain Protocol’ün yakında diğer EVM ile uyumlu zincirleri destekleyeceğini de belirtiyor.

OpenSwap’taki Temel Kavramların Anlaşılması

The Open Interchain Protocol’ün nasıl çalıştığını tam olarak anlamak için öncelikle bazı temel yapılar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Üst düzey bir bakış açısıyla birlikte, aşina olmaya başlamanız gereken birkaç temel kavram öne çıkıyor. Bu kavramları, “Bridge Trolls”, “Single Asset Vaults”, “Dynamic Multisig Withdrawal”, “Primary Chain” ve “Troll Selection Algorithm” olarak sıralandırabiliriz.

The Open Interchain Protocol özünde “Bridge Trolls” kavramı vardır. Bridge Trolls, farklı blok zincirlerinde para çekme işlemini gerçekleştirmek amacıyla işlem talepleri için protokolü izleme, işlemleri doğrulama ve imzalama görevlerini yerine getirir.

Bahsedilen bu Bridge Trolls’ün uygun şekilde işlenmesini sağlamak için, kullanıcıların herhangi bir yanlış işlemde bulunmaları durumunda riske atılan, OpenSwap platformunun yerel tokenı OSWAP’ın stake edilmesi gerekir. Buna karşılık, The Open Interchain Protocol’ün zincirler arası faaliyetleri gerçekleştirmesine yardımcı olmak ve teşvik etmek için kullanıcılar, işlem ücretlerinin bir kısmı ile ödüllendirilir.

Troll Düşünceler

Bridge Trolls yapısıyla OpenSwap, The Open Interchain Protocol’ün kullanıcılara sağladığı Liquidity Queues ve Hybrid Smart Router ile beraber, DeFi kullanıcıları için zincirler arası işlevselliğe sahip uygun maliyetli DEX (merkeziyetsiz borsa) opsiyonu olacaktır.

Ayrıca OpenSwap önümüzdeki hafta, Bridge Trools konseptine dahil olan diğer Bridge Trools modeline, rollerine ve sorumlulukları hakkında bir içerik daha yayımlayacaktır. Önümüzdeki hafta yayımlanacak olan bu içerikte, OpenSwap Troll Camp’e katılmak isteyen kullanıcılar için Bridge Troll NFT’lerinin alınmasında Open Interchain Protocol’ün neden önemli olduğuna dair daha derinlemesine bir inceleme de yer alacak.

OpenSwap Hakkında Daha Fazla Bilgi

OpenSwap platformu, OSWAP tokenının ekonomisini daha iyi şekillenmesi ve daha fazla faydalı fikir üretmetilmesine yardımcı olunması için topluluk üyelerini, topluluk tartışmalarına katılmaya teşvik ediyor. Topluluğa katılmak isteyen kullanıcılar, OpenSwap’ın Telegram grubuna katılarak ekip üyeleriyle fikirlerini ve düşüncelerini paylaşabilir. OpenSwap’ın Telegram grubuna buradan katılabilirsiniz.

Ayrıca, OSWAP tokenı hakkında proje gelişmeye devam ettikçe, toplulukla güncel bilgiler devamlı olarak paylaşılıyor. OpenSwap’ın en son haberlerinden ve güncellemelerinden haberdar olmak için platformun Twitter ve Medium hesaplarını takip edebilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version