Muhabbit

Opera, Kripto Para Cüzdanı Özelliği Sunan İlk Tarayıcı Oluyor!

Opera, dünyanın ilk tarayıcı içerisine yerleşik kripto para cüzdanı özelliği sunan tarayıcısını tanıttı.

Opera Kripto Para Cüzdanı

Opera, dünyanın ilk tarayıcı içerisine yerleşik kripto para cüzdanı özelliği sunan tarayıcısını tanıttı.

Opera, Opera Software tarafından geliştirilen ve Windows, macOS, Linux gibi çeşitli işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Piyasaya 1995 yılında sürülen Opera, tamamen ücretsiz olmakla beraber yerleşik VPN özelliğine sahip olmasıyla da adından söz ettirmektedir. Sistemini kullanıcı odaklı olarak geliştirmeye odaklanan Opera, Dünya çapında 360 milyondan fazla kullanıcısı olan, gizliliğe ve kullanışlılığa önem veren oldukça popüler bir tarayıcı hâline gelmiştir.

Unstoppable Domains ile yaptığı ortaklık, artık Opera kullanıcılarının Ethereum Blokchain’i üzerine kurulan bir blockchain sistemi ile aracısız bir şekilde ve IPFS protokolü desteği ile merkeziyetsiz ağlara ve uygulamalara erişebilmesini sağladı.

Şimdi ise Opera gözünü kripto para cüzdanlarına dikti. Yeni tarayıcısı Web 3’ü tanıtan Opera, dünyada bir ilk olan tarayıcıya yerleşik biçimde olan kripto para cüzdanını duyurdu. Kripto para cüzdanı sayesinde artık kripto para yatırımcıları herhangi bir sekme veya aracı kullanmadan direkt olarak kripto para alım-satımlarını yapabilecekler.

Geçtiğimiz aylarda Opera tarayıcısına yerleşik kripto para cüzdanından bahsetmiş ve Ethereum Blockchain’i altyapısı ile oluşturulan bu sistem ile kripto paraların saklanabileceğini duyurmuştu. Şimdi ise tam teşekküllü bir şekilde kripto para cüzdanlarından direkt olarak kripto para alım-satımlarının mümkün olacağını da duyurdu.

Sürekli değişen ve ihtiyaçları yenilenen dünya karşısında ancak bu yeniliklere adapte olabilen teknolojiler ayakta kalacaktır. Opera da kripto para yatırımcıları için bu ihtiyacı karşılayabileceğini vaat ederek gelişen ve değişen dünya düzeninde yer almak istediğini açıkça göstermiştir. İlerleyen günlerde Opera’nın yerleşik kripto para cüzdanı hakkında yeni bilgilerin açıklanması durumunda sizlerle paylaşacağız.

Son Yazılar

Exit mobile version