Muhabbit

Opera, Kripto Para Tarayıcısına Getirdiği Yeni Güvenlik Paketini Duyurdu!

Yeni özellik, kullanıcıları, şüpheli web sitelerine ve kimlik avı saldırılarına karşı koruyacak.

Opera

Opera

Opera, internetin geleceği olarak adlandırılan web3’ü, web2 kadar erişilebilir kılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hatırlayacağınız üzere Opera kripto para tarayıcısını 2022 yılının başında kullanıma sunmuştu.

Windows, Mac ve Android kullanıcıları için hizmet veren Opera’nın Crypto Browser’ı, iPhone ve iPad’ler için de kullanılabilir durumda.

Uygulama, kullanıcıların kripto para satın almalarına ve uzantıyı yüklemeye gerek olmadan tokenlarla işlem yapmalarına imkan sağlıyor. 

Şimdi ise yapılan yeni bir açıklama ile Opera, kullanıcılarının web3 ekosistemindeki kötü niyetli kişilerle ilgili riskleri azaltmasını istediğini belirtti. Bu kapsamda da şirket, yeni bir güvenlik araçları setini kullanıcılarına duyurdu.

Web3 Guard adı verilen güvenlik seti, kullanıcıları, Dapp’ler, kimlik avı saldırıları ve kötü niyetli kişilere karşı korumayı amaçlayan bir tarayıcı güvenlik paketi olarak hizmet verecek.

Bilindiği üzere Dapp’ler merkeziyetsiz uygulamalara verilen isimdir. Aslında normal uygulamalara benzer işlevler sunarlar, ancak aralarındaki temel fark, blok zinciri gibi eşler arası bir ağda çalıştırılmalarıdır. Bu da hiç kimsenin veya kuruluşun ağ üzerinde kontrolü olmadığı anlamına gelmektedir. Kısaca Dapps, tüketici ile tedarikçiyi doğrudan bir araya getirmeyi hedefler.

Dapp’ler hakkında detaylı bilgi almak için “Dapps Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan, Opera Kıdemli Ürün Müdürü Danny Yao, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün çoğu insanın kullandığı mevcut tarayıcılar, Web3’ün karmaşıklığını kaldıracak şekilde tasarlanmadı. Bu sürümle, insanların web3 uygulamalarını daha güvenli bir şekilde kullanmasını sağlayan özel güvenlik özellikleriyle ileriye doğru büyük bir adım atıyoruz.” 

Kullanıcılar Ekstra Güvelik Hizmeti Alacak

Opera’nın güvenlik araçlarının çeşitli hizmetleri de vereceği belirtiliyor. Bunlar arasında, şüpheli kod, güvenlik açığı ve denetim geçmişi gibi Dapp’ler ile ilişkili bilinen güvenlik risklerinin taranması yer alıyor.

Böylece de şirket, kullanıcıların Dapp hakkında daha iyi bilgi sahibi olacaklarını söylüyor. Çünkü herhangi bir olumsuzluk durumunda sistemin kullanıcıları uyaracağını dile getiriyor.

Bir başka deyişle, Opera’nın kripto para destekli tarayıcısı, kötü amaçlı bir girişim veya şüpheli etkinlik algıladığında, kullanıcıları uyararak kötü amaçlı bir adres denetleyici hizmeti verecek.

Bunun yanında, tarayıcıya eklenecek ek güvenlik paketi, kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin güvenilir şifreleme teknikleri kullanmasını garanti etme seçeneği de sunacak.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version