Muhabbit

Opera Tarayıcısı için Bitcoin, Solana, Polygon ve Diğer Beş Blok Zinciri Entegre Etti!

Opera çoklu zincir uyumluluğu ile dünya çapında 380 milyondan fazla mobil kullanıcısına web3’ün tanıtımı için ulaşmayı hedefliyor.

Opera Tarayıcı Web3

Opera Tarayıcı Web3

Kripto para dostu olarak bilinen ve internet tarayıcılarından biri olan Opera, Web3’ü dünya çapında 380 milyondan fazla kullanıcıya tanıtmak için sekiz farklı blok zincirini tarayıcısına entegre ettiğini duyurdu.

Ocak 2022’de Opera, merkeziyetsiz uygulamalar (DApp), oyunlar ve metaverse platformları arasında gezinmeyi kolaylaştırmak için Web3 odaklı bir girişim olan Crypto Browser projesini başlattı.

Crypto Browser projesi için şirket; Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network ve IXO olmak üzere sekiz büyük blok zincirini entegre etti.

Opera yaptığı duyuruda şunlarıda açıkladı:

Kullanıcılar, artık Polygon ve Solana DApp ekosistemlerine erişebilir. Bununla birlikte StarkWare destekli DiversiFi aracılığıyla Layer 2 DeFi’ı kullanılabilir.

En son entegrasyonlarla birlikte Opera kullanıcıları, StarkEx aracılığıyla Polygon ve Ethereum Layer-2 ekosistemine erişebilir.

Tarayıcıların Web3 Savaşları

Şirket, birden fazla blok zincirini entegre ederek, her çeşit blok zinciri kullanıcısına ulaşmak istiyor. Bununla birlikte bir tarayıcının multichain özelliğine sahip olması, tarayıcıyı daha da kullanılabilir hale getirebilir. Opera Mobil Başkan Yardımcısı Jørgen Arnesen şunları söyledi:

Web3 kavramı, ana akım bir web teknolojisi olma yolunda ilerliyor. Opera, kullanıcılara iyi bir deneyim ve kolaylık sağlayacak.

Bununla birlikte Opera’nın Ethereum blok zinciri yerine Polygon’u seçmesinin temel sebebi düşük işlem ücretlerine sahip olması olduğunu söyleyebiliriz.

Kasım 2021’de Opera’nın sektördeki rakibi olan Brave tarayıcısı, henüz kullanıma sunulmamış olan DApp özelliğini güçlendirmek için Solana blok zincirini entegre etme planlarını duyurdu.

Brave CEO’su ve kurucu ortağı Brendan Eich, konu ile ilgili şunları söyledi:

Giderek daha fazla kullanıcı, merkeziyetsiz Web3 teknolojisine uygun maliyetlerle erişim sağlamak istiyor. Bu entegrasyonlarla birlikte birçok kripto para kullanıcısı, merkeziyetsiz uygulamaları ve tokenları daha kolay şekilde kullanabilecek.

Brave ise çoklu zincir desteği ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Daha fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version