Muhabbit

Opera Tarayıcısı Solana’yı Entegre Ediyor!

Opera, Solana Labs ile ortaklık kurduğunu ve bu kapsamda Solana cüzdanı ve merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) desteğine sahip olacaklarını açıkladı.

Opera tarayıcısı; 10 Aralık 2021 Cuma günü, Solana Labs ile ortaklık kurduğunu ve bu kapsamda Solana cüzdanı ve merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) desteğine sahip olacaklarını açıkladı.

Bu ortaklığın elbette bir anlamı var! Opera, Web 3.0 tarayıcıları içinde önder olmak istiyor.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, bu entegrasyon 2022 yılının ilk çeyreğinde hazır hale gelebilir. Ancak isteyenler şimdiden kısıtlama yaşamadan masaüstü ve mobil tarayıcılarında Solana blok zincirinin tüm avantajlarını kullanabilecek.

Opera ve Solana Güç Birliği!

Opera 2018 yılından itibaren blockchain ekosistemine ve Web 3.0 teknolojisine yoğun ilgi duyan bir tarayıcı! Bu alanda yarışı önde götürebilmek için ciddi yatırımlar ve yenilikler yapmaya devam ediyor.

Opera tarafından, konu hakkında şu açıklamalar geldi:

İlk entegrasyon, Android üzerinden olacak ve kullanıcılar ekosistemde düşük ücretler ve hızlı işlemlerin yanı sıra Solana DApp’lerine sorunsuz erişebilecek. Opera’da 2022 yılının ilk çeyreğinde Solana ağını kullanabileceksiniz. Opera ve Solana güçlerini birleştiriyor!

Ayrıca Opera tarayıcısının yetkililerinden Susie Batt: “Diğer hiçbir tarayıcı, Web 3.0 teknolojisine Opera kadar erken dahil olmamıştır.” dedi.

Solana blok zinciri iletişim sorumlusu Austin Federa “Bu entegrasyon, sayesinde on milyonlarca yeni kullanıcının Solana ağına bağlanmak için daha fazla seçeneği olacak. Çünkü Mobil Web 3 devrimi yeni başlıyor ve Opera bu konuda liderlik ediyor” dedi.

Opera bünyesinde; Bitcoin, Ethereum, TRON ve Celo gibi blok zincirlerini de barındırıyor. Opera yerleşik kripto para cüzdanı entegresini ise ilk kez 2018 yılında kullanıma sundu. Hatırlayacağınız üzere bir diğer tarayıcı Brave de kasım ayında Solana ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Solana blok zinciri, düşük işlem ücretleri aldığını iddia ediyor. Ayrıca Audius, Serum, Raydium, Metaplex, Orca’nın dahil olduğu oldukça geniş bir dApp ekosistemine sahiptir.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version