Muhabbit

Orca DEX 18 Milyon Dolar Yatırım Aldı! Fiyatı İki Katına Çıktı!

Three Arrow Capital liderliğinde 18 Milyon $’lık yeni bir yatırım olan Orca, uzun zamandır Solana ağı üzerinde bulunan bir AMM protokolü olarak öne çıkıyor.

orca dex

orca dex

Solana tabanlı merkezsiz borsa (DEX) Orca, yeni bir yatırım aldı. Three Arrow Capital liderliğinde 18 Milyon $’lık yeni bir yatırım olan Orca, uzun zamandır Solana ağı üzerinde bulunan bir AMM protokolü olarak öne çıkıyor.

Seri A fonlaması ile yatırım olan. merkezsiz platform, Polychain Capital, Placeholder VC, Sino Global Capital ve Coinbase Ventures gibi birçok yatırım kuruluşundan destek görerek fonlama işlemlerini tamamladı.

Token karşılığı yapılan yatırım ile birlikte Orca, hazinesinde bulunan ORCA tokenleri ilgili kuruluşlara satarak fonlamayı gerçekleştirmiş oldu. Dışarıdan ilk fonlamasını alan Orca, daha önce Solana Foundation’dan hibe alarak çalışmalarını başlatmıştı.

Halihazırda 8 kişini çalıştığı Orca’da yeni fonlama ile birlikte ekibin genişletilmesi de bekleniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında başlatılan Orca, temelde basit kullanıcı arayüzü ile öne çıkıyor.

Orca DEX Hakkında

DeFi Llama verilerine göre Solana üzerinde kilitli varlık bulunduran platformlar arasında 8’inci sırada bulunan Orca üzerinde 300 Milyon $’a yakın varlık kilitli durumda bulunuyor.

Solana Merkezsiz Uygulamaları (TVL)

Fonlama bilgisini paylaşılması ile birlikte yüzde 100’e yakın bir artış yaşayan platform tokeni ORCA, an itibarıyla 8.42 $ seviyelerinden alıcı buluyor. 80 Milyon $’ın üzerindeki piyasa değeri ile dikkat çeken ORCA’nın dolaşımda bulunan arzı ise 8 Milyon adet olarak belirtilmiş durumda.

Halihazırda Raydium ve benzeri merkezsiz borsalar üzerinden satın alınabilen ORCA, son 24 saat içinde 10 Milyon $’a yakın ticaret hacmine sahip.

Solana üzerindeki merkezsiz uygulamaları kulanıyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version