Muhabbit

Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Yasal Ödeme Aracı Olarak Kabul Etti!

Ülkede CFA frangı ile birlikte Bitcoin yasal ödeme olarak kullanılacak.

Orta Afrika Cumhuriyeti, resmi olarak Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul ettiğini duyurdu. Böylece El Salvador’dan sonra Bitcoin’i ulusal para birimi olarak tanıyan ikinci ülke Orta Afrika Cumhuriyeti oldu.

Tıpkı El Salvador’da olduğu gibi, Uluslararası Para Fonu (IMF) alınan bu kararı ağır bir şekilde eleştirdi.

Bitcoin Standardına Başka Bir Ülke Daha Katılıyor

Haber ilk olarak 23.04.2022 Cumartesi günü Forbes raporundaki söylentilerin ardından, Fransız haber ajansı AFP tarafından doğrulandı. İlk gelen bilgilere göre, kripto para benimsemesinin ülkenin ekonomik toparlanmasını ve barış inşası girişimlerini teşvik etmeye yardımcı olacağı öne sürüldü.

Fakat, ulusal meclisin oy birliğiyle kabul ettiği mevzuatın yasal bir ödeme kanunu mu yoksa kripto paralar için yasal bir çerçeve mi sağladığı konusunda belirsizlik vardı.

Yine de son rapor, Bitcoin’in CFA frangı ile birlikte Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yasal ödeme haline getirileceğini açıkça ortaya koydu. Bu arada, diğer kripto paraların kullanımı da yasallaştı.

Genelkurmay Başkanı Obed Namsio’ya göre, Başkan Faustin Archange Touadera yasayı imzaladı. Namsio açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu hamle, Orta Afrika Cumhuriyeti’ni dünyanın en cesur ve en vizyoner ülkeleri haritasına yerleştiriyor.”

Hatırlarsanız El Salvador, 2021 Haziran ayında Bitcoin’i yasal ödeme olarak kabul eden ilk ülkeydi. El Salvador Başkanı Nayib Bukele bu yılın başlarında, 2022’de iki ülkenin daha aynı adımları atacağını tahmin etmişti.

Daha fazla El Salvador haberi için buraya tıklayınız.

NAYİB BUKELE el salvador

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version