Muhabbit

Orta Afrika Cumhuriyeti Madenlerini Dijital Varlıklara Dönüştürüyor

Orta Afrika Cumhuriyeti kripto paraları benimsemekte ve bu yeni teknolojiyi ülke için bir fırsata dönüştürmekte kararlı.

Orta Afrika Cumhuriyeti madenler token

Orta Afrika Cumhuriyeti madenler token

Bitcoin’i benimseme yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen Orta Afrika Cumhuriyeti, 2 Haziran 2022 günü yaptığı açıklamada, bu süreçte gerçekleştireceği bir sonraki atılımın ülkenin madenlerini tokenize etmek olduğunu duyurdu.

Başkanlık kanallarından gelen açıklamaya göre Orta Afrika Cumhuriyeti hükümeti ülkede faaliyet gösteren kripto para ve dijital varlık projelerine mineral kaynaklara tokenlar üzerinden erişim hakkı tanıyacak. Girişim, Sango Projesi kapsamında gerçekleştirilecek.

Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin

Orta Afrika Cumhuriyeti Kripto Paraları Benimseme Yolunda Öncü

Mayıs 2022 tarihinde Sango Projesi’ni duyuran hükümet, bu tarihten bir ay önce Bitcoin’i resmî bir para birimi olarak benimsediğini ilan etmişti. Böylece, Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i resmî olarak tanıyan ilk Afrika ülkesi olmuş oldu. Dünya genelinde ise El Salvador’dan sonra böyle büyük bir adımı atan ikinci ülke oldu.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Nedir?

Ülke, petrole ek olarak elmas, bakır, altın, kobalt, magnezyum ve rodyum gibi pek çok doğal kaynağa sahip. Kıtanın tam ortasında yer alan Orta Afrika Cumhuriyeti, zengin doğal kaynaklarına rağmen hala dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olarak görülüyor.

Başkan Faustin Archange Touadera ise bu “devasa jeolojik zenginlikler”in token haline getirilmesinin ülkeye yönelik yatırım fırsatlarını artıracağına inanıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version