Muhabbit

Orta Afrika Cumhuriyeti, Yeni Blok Zinciri Projesinin Çıkış Tarihini Duyurdu!

Orta Afrika Cumhuriyeti, yerel dijital varlık sektörünü teşvik etmek için hükümet destekli Sango kripto para merkezi girişimi için tarih verdi.

Orta Afrika Cumhuriyeti madenler token

Orta Afrika Cumhuriyeti madenler token

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), yerel dijital varlık sektörünün gelişimini teşvik etmek için hükümet destekli yeni Sango kripto para merkezi girişimini başlattı.

Şimdi ise ülkenin kripto varlık projesinin ön kayıtlı kullanıcılarına gönderilen bir e-postaya göre, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Sango Platformunu 25 Temmuz’da başlatacağı belirtiliyor. E-postada belirtilen bilgilere göre Sango Platformu; kitle fonlaması, dağıtım ve topluluk destek çabaları için merkezi bir görev üstlenecek. E-postada, ayrıca şu ifadelere yer verildiği belirtiliyor:

“Kullanıcılar artık kayıt yaptırarak ve KYC’yi onaylayarak 25 Temmuz tarihindeki resmi lansman için uygun hale gelebilir ve hazırlanabilir.”

Bilindiği üzere Sango projesi, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin (CAR) Nisan 2022’de Bitcoin’i (BTC) yasal bir para birimi olarak benimsemesinin sonrasında gündeme geldi. Girişim, küresel işletmeleri ve kripto para meraklılarını çekmeyi, BTC’nin yerelde benimsenmesini hızlandırmayı ve kripto para yasal düzenlemelerinin ve altyapısının nasıl işlediğini denetlemeyi amaçlıyor.

İlginizi çekebilir: Sango, Kripto Para Merkezi Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Devreye Giriyor!

3 Temmuz 2022 Pazar günü lansman etkinliğinde konuşan Başkan Faustin-Archange Touadéra, Sango’nun vizyonunun “ortak bir kripto para birimine, ticareti canlandırabilecek ve büyümeyi sürdürebilecek entegre bir sermaye piyasasına” sahip olduğunu belirtti.

The Crypto Island adlı bir metaverse platformu ve Sango Coin de çalışmalar arasında yer alıyor. Sango’nun toplam 21 milyar token arzının olacağı belirtiliyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), geçtiğimiz nisan ayında Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk Afrika ülkesi oldu. Ülke ayrıca, Sango kripto para birimini kullanarak geniş maden yataklarını tokenleştirmeyi planladığını söylüyor .

İlginizi çekebilir: Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Yasal Ödeme Aracı Olarak Kabul Etti!

Sango Proje Detayları

Yakın zamanda yayınlanan Sango Genesis teknik incelemesine göre Sango, Blockstream’in Liquid Network’üne benzer özel bir Bitcoin yan zinciri olarak işlev görecek. İncelemede Sango’nun, işlemleri doğrudan Bitcoin ağına yerleştirmek yerine bir Bitcoin yan zinciri olarak dağıtılırsa dijital bir para sistemi olarak en iyi şekilde çalışacağı belirtiliyor.

Sango Layer 2’nin, iki yönlü bir sabitleme mekanizması aracılığıyla yerleşik bir Bitcoin ile birlikte çalışabilirliğine sahip olacağı bildiriliyor. 

Sango yan zincirine BTC yatıran kullanıcılar, Bitcoin’in wrapped bir versiyonu olan Sango Bitcoin’i (s-BTC) basacak. Kullanıcılar, ülkenin kripto para platformundaki işlemler için kullanılan para birimi olan SANGO ile s-BTC ticareti yapabilecek.

Sango platformunda, s-BTC ve SANGO arasındaki dönüşümleri işlemek için yerleşik bir otomatik piyasa yapıcıya sahip olacak. BTC’lerini geri çekmek isteyen kullanıcılar, SANGO’yu s-BTC’ye çevirecek ve daha sonra Bitcoin mevduatını iade etmek için yakılacak.

Dünya Bankası Sango Kripto Para Merkezini Desteklemiyor

CAR başkanının projeye yönelik tüm iyimserliğine rağmen, Dünya Bankası Mayıs 2022’de şeffaflık endişeleri ve “finansal katılım için olası sonuçlar” konusunda “Sango’yu desteklemeyeceğini” belirtti.

Sango, CAR’ın Ulusal Meclisi tarafından destekleniyor ve esas olarak Başkan Touadéra tarafından yönetiliyor. Pek çok ayrıntı henüz detaylandırılmamış olsa da; projenin önemli odak noktalarından birinin, ülkenin zengin doğal kaynaklarına daha fazla yatırım erişimi sağlamak amacıyla tokenize etmek olduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Orta Afrika Cumhuriyeti Madenlerini Dijital Varlıklara Dönüştürüyor

Sango ile birlikte vatandaşların kimliğinin ve varlıkların mülkiyetinin NFT olarak da belirtilmesi bekleniyor. Ayrıca, Crypto Island’ın bu ekosistemi kolaylaştırmada çok önemli bir rol oynayacağı ve doğrulanmış kullanıcıların tokenize edilmiş varlıklara erişmesinin bir yolu olarak hizmet edeceği öngörülüyor.

Genişletilmiş Bitcoin desteğinin, BTC ve Lighting Network için oluşturulmuş yerel bir cüzdanın gelişimine de tanıklık etmesi bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version