Muhabbit

Orta/Uzun Vadede Bitcoin Destekleri

Bu yazıda Bitcoin grafiğinde orta/uzun vadedeki desteklerini inceliyoruz.

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Son birkaç aydır kripto para piyasasına kırmızı mumlar hakim. Yakın zamana baktığımızda da Bitcoin’in önemli bir desteğini sürekli olarak test ettiğini hatta altına sarktığını görüyoruz. Haliyle akla gelen ilk sorulardan biri alttaki destek seviyeleri nerede. Bu yazıda bu soruya cevap arayacağız.

BTC Fiyat 12 Haziran 2022

Bitcoin geçtiğimiz hafta değer kaybetti. Hatta bugün yaşanan düşüşlerle beraber 27.000 dolar seviyesinin de altına sarktı. Şimdilik oradan bir tepki almış durumda. Yazıyı hazırladığım sırada 28.000 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 12 Haziran 2022

Bitcoin fiyat grafiği 12.06.2022. 3 Günlük grafik, veriler FTX borsasına aittir.

FTX borsasında işlem gören Bitcoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir. Grafik 3 günlük zaman diliminde, yani her mum 3 günü ifade ediyor.

BTC Analiz 12 Haziran 2022

Ethereum kritik bir desteği olan 1700-1800 dolar bölgesini kırmışken Bitcoin de 29.000 doların altına sarktı. Ethereum’da düşüş derinleşirken akıllara Bitcoin’de de böyle bir şeyle karşılaşır mıyız, karşılaşırsak destekler neresi soruları gelmeye başladı.

Yukarıdaki destekte bazı bölgeleri gösterdim. Bunlar bizim orta/uzun vadedeki destek seviyelerimiz. Bunlardan ilki 29.000 dolar bölgesi. Fiyat uzun zamandır burada vakit geçiriyor ve bu bölge hakkında çok fazla konuştuk. O yüzden bu bölgeyi atlıyorum. Buranın altında ilk olarak 24.000 dolar bölgesinde bir desteğimiz var. 2021 yılının başında fiyat 42.000 dolara doğru hızlıca yükselirken bu bölgemizde biraz takılmıştı. Burayı birkaç kere test ettikten sonra kırabilmişti. Ancak buraya orta kuvvette bir bölge diyebiliriz.

Gelelim son bölgeye yani 20.000 dolar desteğine. Burası önceki boğa döneminin tepe bölgesi. Aynı zamanda 2020 yılının sonunda fiyat burayı birkaç denemenin sonunda kırabilmişti. Fiyatın burayı kırabilmesi 1 aydan daha uzun bir zaman almıştı. Buranın güçlü bir bölge olduğunu düşünüyorum.

Orta/uzun vade için önümüzdeki iki adet desteği inceledik. Tabi ki 20.000 doların altında da destekler var ama umarım bunlara gerek kalmaz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version