Muhabbit

Otherside NFT Satışı Sonrası ETH Ağı Kilitlendi!

Otherside NFT satışı Ethereum ağ ücreti fiyatlarını ne kadar değiştirdi?

Bored Apes Yacht Club (BAYC) NFT koleksiyonun yapımcısı Yuga Labs’ın yeni metaverse projesi Otherside arazi satışı gerçekleşti. Beklenenin çok üstünde başarı sağlayan satış, ETH ağı işlem ücretlerinin uçmasına sebep oldu.

Otherside projesinin 30 Nisan 2022 tarihindeki arazi satışıyla ETH işlem ücretleri rekor kırdı. Satıştan önceki 2 haftada ödenen işlem ücreti, satış ile birlikte 3 saat gibi kısa bir süre içinde ödendi. Bu da ağda sorunlara sebep oldu. İşlem ücretlerinin tavan yapmasıyla birçok kişinin işlemi başarısız oldu ve fiyatlardan dolayı NFT’lerini mint etmek isteyen birçok kişi mint edemedi.

Gün sonunda Otherside projesindeki “Otherdeeds” adlı arazi NFT’leri tükendi. Bu sürede ETH ağında 120 milyon dolarlık işlem ücreti ödendi. Bu süreçte Ethereum tabanlı birçok proje yavaşladı veya hata verdi. Ethereum’un blok tarayıcısı Etherscan ise tamamen çöktü.

Konu hakkında Yuga Labs şu açıklamalarda bulundu:

“Ethereum ağında bir süreliğine kesintiye sebep olduğumuz için üzgünüz. ApeCoin’in düzgün bir şekilde ölçeklenebilmesi için kendi zincirine geçmesi gerektiği çok açık bir şekilde görünüyor. DAO’yu bu yönde düşünmeye başlaması için teşvik etmek istiyoruz.”

Otherside Hakkında

19 Mart 2022 tarihinde bir video ile duyurusu yapılan Otherside projesi, 30 Nisan 2022 tarihinde projeden ilk arazi satışlarını gerçekleştirdi. Sadece bu açıklama sonrasında bile ApeCoin ekosistemindeki her ürünün fiyatı yükseldi.

Yayınlanan fragmanda; Mutant ApesCryptoPunks ve Meebits gibi NFT koleksiyonlarından örnekler de gösteriliyor. Otherside projesi, CryptoPunks ve Meebits’in yaratıcısı Yuga Labs ile Larva Labs arasındaki bir IP satın alma anlaşmasının merkezinde yer alıyor. 

Otherside arazi satışında sadece Know Your Customer (KYC) tamamlanmış cüzdanların girişine izin verildi ve ilk arazi satışında 55.000 parsel satıldı. Araziler 305 ApeCoin (5.800 dolar) + işlem ücretleri fiyatı üzerinden satıldı.

Arazi satışları işlem ücretlerini yüksek fiyatlara çıkarırken, Otherdeed NFT’sini mint etme işlem ücreti 6.000 doları geçti. Yani NFT’yi 5.800 dolara alırken 6.000 dolar işlem ücreti ödendi.

Satılan 55.000 arazinin yanında yakın zamanda Bored Apes Yacht Club (BAYC) ve Mutant Apes Yacht Club (MAYC) sahiplerine de 45.000 Otherdeed NFT’si hediye edilecek.

Otherdeed NFT’sinin en düşük fiyatı 3.6 ETH iken 333 ETH’a satılan NFT’ler de oldu. Toplam satış hacmi ise 189.000 ETH’yi geçti.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version