Muhabbit

Oynadıkça Kazandıran Mines of Dalarnia Oyununa Nasıl Girilir? Nasıl Para Kazanılır?

Son zamanların en çok merak edilen oyunlarından Mines of Dalarnia hakkında bilinmesi gereken her şey!

Mines of Dalarnia 20 Nisan 2022 tarihinde çıkmış 2D yapısında bir oyundur. Dünya genelinde oyuncuları bulunan bu oyun, ilk gününde yoğunluktan dolayı kitlendi. Aynı gün içerisinde sorunları çözülen oyunun kripto parası iki katına çıktığı anda daha fazla oyuncu oyuna girmek istedi.

Bu yazıda sırasıyla şu konular üzerinde duracağız:

Mines of Dalarnia Oyununa Nasıl Girilir?

Oyuna girmek için öncelikle MetaMask cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. Oyuna giriş yapabilmeniz için cep telefonunuzda da MetaMask olması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: MetaMask Cüzdanı Nasıl Kurulur?

MetaMask’ı kurduktan sonra oyunun resmi sitesinden oyunu indiriyor ve kuruyorsunuz. Oyuna girmeden önce MetaMask cüzdanınızda işlem ücretleri için bir miktar BNB ve oyun içerisinde kullanmak üzere de DAR token bulundurmalısınız

Gerekli şartları sağladıktan sonra oyunu açtığınızda, karşınıza bir karekod olan giriş sayfası açılıyor.

Giriş sayfasında oyunu denemek için bir “Play Demo” butonu bulunuyor. Ücret ödemeden oyunu oynamak istiyorsanız bu demo kısmını oynayabilirsiniz. Ancak demo size de para kazandırmıyor.

Telefonunuzdan MetaMask’ı açarak sağ üst kısmında bulunan karekod okuma özelliğini açın ve giriş sayfasındaki karekodu okutun. Burada oyun MetaMask cüzdanınızdan 4 adet onay istenecek. Bunlar, işlem yapmak için cüzdanınıza onay gönderme, onayın karşılığında DAR token çekme ve hesabınıza para ekleme gibi onaylar olmaktadır.

Onayları verdikten sonra, oyunun içindesiniz. Tebrikler artık oynamaya başlayabilirsiniz.

Oyunun Temel Mekanikleri Nedir?

Artık oyunun içerisindesiniz ve karşınızda seçmeniz için 4 seçenek var. Öncelikle bunların neler olduğuna bakalım.

Navigator: Haritaya giriş yapmanızı sağlıyor ve üzerinde bulunduğunuz gezegendeki araziler üzerinde gezerek istediğiniz yerde kazım yapmanıza olanak sağlıyor.

Burada dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

Yukarıdakilere dikkat ettikten sonra kendinize göre en uyumlu haritayı seçerek sağ alttaki DIG düğmesine basmalısınız. Bastığınızda bulunduğunuz haritayı kaç defa kiralamak istediğinize dair bir yazı geliyor. En az 1, en fazla 5 olan bu seçeneklerden istediğinizi seçiyorsunuz. Sonrasında telefonunuzdaki MetaMask’a “seçtiğiniz sayı” çarpı “haritanın kiralama bedeli” kadar bir ödeme ekranı geliyor. Buna onay verdiğinizde oyuna giriş yapıyorsunuz.

CRAFT: Burada oyun eşyaları üretiliyor ve oyun pazarına girişte burada bulunuyor.

Burası hangi oyun eşyasını üreteceğinize ve üreteceğiniz eşyanın özelliklerine bakabilirsiniz. Üreteceğiniz eşyaya karar verdikten sonra gerekli kaynakları elde etmeniz gerekiyor. Bunun için 2 seçenek buluyor. Birincisi oyun oynayarak bu malzemeleri elde etmek. İkincisi ise oyun pazarından satın almak oluyor. Solda kaynakların üstündeki MARKET düğmesi ile pazar sekmesine gidebilirsiniz.

Oyun pazarı çok basit “BUY” ve “SELL” bulunuyor. Tıkladığınızda ise kaç tane almak istediğinize dair sayılar geliyor istediğiniz miktarı seçip onay veriyorsunuz. Sonrasında telefondaki MetaMask cüzdanınıza onay geliyor. Onayladığınızda işlem tamamlanıyor. Burada dikkat edilmesi gereken ise, fiyatların çok değişken olması. Biri bir malzemeyi yüklü miktarda satın alırsa o malzemenin fiyatı yükseliyor. Aynı şekilde satarsa da fiyatlar düşüyor.

EQUIP: Burada sahip olduğunuz eşyaları giyebiliyor veya seviyesini yükseltiyorsunuz.

Gireceğiniz haritanın aspect’ine dikkat ederek, buradan varsa o aspect’teki özellikli eşyaları giyebiliyorsunuz. Şu an için oyunda “MINING TOOL” (Kazma) ve “ARMOR” (Zırh) bulunuyor. Bir de oyun içi kozmetik ürünlerinden “HOLOS” bulunuyor. Kozmetik ürünleri görünüşü değiştirirken ekstra bir özellik eklemiyor.

Oyunun sol altındaki “COMBINE” tuşuyla eşyaları geliştirebiliyorsunuz. İstediğiniz 2 eşyayı birleştirerek daha yüksek seviyede bir eşya elde ediyorsunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken şey ise aynı özellikli eşyaları birleştirirseniz çıkan ürün o özellikte oluyor. Ancak farklı özellikli ve farklı aspect eşyalarını birleştirirseniz çıkan eşya rastgele oluyor. Birleştirme sırasında onay verildiğinde telefondaki MetaMask cüzdanından da onay vermek gerekiyor.

MANAGE LAND: Bu kısım daha çok arazi sahiplerini ilgilendiriyor. Arazi sahipleri buradan hızlıca arazilerinin durumlarına bakabilir ve kira fiyatlarını değiştirebilir. Arazinin kaynakları tükendiğinde de buradan hızlıca yenileyebilir.

Mines of Dalarnia Nasıl Oynanır?

Oyun basit bir 2D maden toplama oyunu. Ancak dikkat edilmesi gerekenler ve sizi hızlandıracak bazı seçenekler bulunuyor.

Oyuna girdiğinizde sağ üst köşede oyundaki madenleri ve çıkışı gösteren bir küçük harita bulunuyor. Sol altta ise canınız 0 olunca oyundan çıkıyorsunuz ve oyunda topladığınız puanların yarısından daha azını alıyorsunuz.

Sağ alt köşede ise oyunda ne kadar durduğunuzu gösteren bir sayaç ve geri sayan bir bar bulunuyor. İlk oyuna girdiğinizde x3.0 ile 3 kat fazla puan alıyorsunuz ve bu gittikçe düşüyor. Oyunda ne kadar fazla kalırsanız oyundaki madenlerden aldığınız puan miktarları da o kadar düşüyor. Burada hızlı olmak avantaj sağlıyor.

Ekranın sol üstünde ise çantanız, bomba sayınız ve 5 adet altıgen bulunuyor. Çantanız hangi renk taştan ne oranda aldığınızı gösteriyor. Oyuna her girdiğinizde 5 adet bombanız oluyor. Bombalar “Q” tuşu ile atılıyor ve kazmayla kırılamayan taşları dahi kırıyor. 5 adet altıgen ise oyunda kazandığınız puanlara göre doluyor. Hepsini doldurduğunuzda daha fazla toplamaya gerek kalmadan oyundaki çıkış noktasına gitmeniz gerekiyor. Bu saatten sonra kazanılan ekstra puanların bir getirisi olmuyor.

Oyun içerisinde dikkat edilmesi gereken şeyler:

Mines of Dalarnia’da Nasıl Para Kazanılır?

Oyunu öğrendikten sonra gelelim fasulyenin faydalarına, oyunu oynamaktaki amacımız para kazanmak. Bunun için neler yapabiliriz?
Öncelikle bir haritaya girdiğinizde para kazanabilecek misiniz onu hesaplamanız gerekiyor.

Yukarıdaki tabloda, yazının yazıldığı an itibarıyla kazandırdığı DAR miktarı bulunuyor. 5 tur olarak hesaplanan bu grafiğe göre gireceğiniz haritanın hangisi olduğunu seçmelisiniz. Seçtikten sonra ödülden daha fazla kira ödemezseniz kâr elde edersiniz.

Oyun sonunda elinizdekileri oyun pazarına satarak para kazanabiliyorsunuz.

Bir diğer para kazanma yöntemi ise eşya haline getirerek NFT pazarında satmak.

Burada dikkat edilmesi gereken şey ise oyunun craft kısmında üretilecek eşyaların ham madde fiyatının hesaplanıp BNB karşılığına bakılması. Oyun içinde 0.5 BNB’ye üretilen bir eşya NFT pazarında 1 BNB’ye satılabiliyor.

Oyunun temel mantığı bu şekilde. Bundan sonrası sadece matematik. Hesap yapılarak hangisinden daha çok kâr elde edilir, onu bulmak size kalmış.

NOT: Oyunda arazi sahibi olmanın ekstra getirileri bulunuyor. İlk olarak birisi sizin arazinizi oynayarak size para kazandırabilir. İkincisi kendi arazinizi kazarken 5 tur için sadece 0.5 DAR ücret ödüyorsunuz.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version