Muhabbit

FarmVille’in Arkasındaki Şirket, NFT Tabanlı Oyun Başlatacak!

Şirket, NFT ve blok zincir tabanlı oyunlara girmeyi planlıyor. 

zynga

zynga

Dünya üzerindeki kullanıcı sayısı ve popülerliği ile bilinen FarmVille ve Words With Friends gibi oyunların arkasındaki mobil oyun geliştiricisi Zynga, NFT ve blok zincir tabanlı oyunlara girmeyi planlıyor. 

Haber platformu Axios’a göre, Zynga blok zinciri ekibini genişletmeyi düşünüyor. Bu kapsamda da 15 olan personel sayısını 100’e çıkarmayı ve 2022’nin sonuna kadar NFT tabanlı bir oyun başlatmayı planlıyor. Zynga’nın blok zinciri tabanlı oyunu, büyük ölçekli kripto para yatırımcılarının veya eğlence için oyun oynayanların aksine verim odaklı kişilere göre yapılacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Zynga tarafından açıklanan blok zinciri tabanlı oyun planı, şirketin Kasım 2021’de Blok Zinciri Oyunları Başkan Yardımcısı Matt Wolf’u göreve getirmesinden yaklaşık dört ay sonra gelmiş oldu. Sistemin gerisinde kalmak istemeyen dev oyun şirketi blok zinciri adımı ile sektördeki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

NFT

Blockchain Tabanlı Oyunlar Popülerliğini Sürdürüyor 

Blockchain tabanlı oyunlarına olan ilgi 2021’in sonunda artış yaşamaya başladı ve 2022 yılı ile birlikte popülerliği devam ediyor. Yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında, bu sektörde benzer faaliyetlerin devam edeceğini beklemek doğru olacaktır.

Zynga’nın yanında, popüler NFT projesi Bored Ape Yacht Club’ın yaratıcısı Yuga Labs’in de, NFT tabanlı bir oyun üzerinde çalıştığı biliniyor. Ayrıca Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan 30 Aralık 2021’de Fractal adlı oyun odaklı bir NFT platformunu başlattı.

Tüm bu bilgilerin yanında, her ne kadar dev oyun şirketleri blok zinciri tabanlı oyunlara ve oyun girişimlerine kaynak aktarmaya devam etse de kripto para dünyasının dışındaki bazı oyuncuların bunları benimseme konusunda tereddütleri hâlâ devam ediyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version