Muhabbit

Oyun Oynarken Para Kazandıran 5 Kripto Para Oyunu! Milyonlarca Kişi Bu Oyunları Oynuyor!

Hangi oyunlar nasıl para kazandırıyor?

Oyun seven herkesin hayali oyun oynayarak para kazanmaktır. Zaman zaman bazı oyunlardan para kazanılsa da artık kripto paralar ile bu işlem biraz daha kolay oldu.

Eskiden Knight Online gibi oyunlarda güzel eşyalar düştüğünde bu eşyaları başka oyunculara satarak para kazanılırdı. Kripto paralarda işlem bir nevi aynı ancak işlerin çoğunu GameFi hallediyor.

GameFi; kripto paraların, blok zinciri teknolojisinin, NFT’lerin ve çeşitli oyun mekanizmalarının bir araya gelerek oluşturduğu sanal ortama verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.

Kripto paralarda oyun eşyaları şifrelenerek NFT haline getiriliyor. Sonra bir başkasına satılıyor ve işlemlerde dolandırılma ihtimali neredeyse sıfıra iniyor.

Kabaca oyun mantığını anladıktan sonra oyunlara geçelim.

1. Mines of Dalarnia

Mines of Dalarnia son zamanlarda çok konuşulan bir oyun. 20 Nisan 2022 tarihinde başlayan oyun yoğunluk sebebiyle birkaç gün kilitlendi. Ancak şu anda oynanmaya devam ediyor.

Oyun içerisindeki mantık çok basit. Farklı puanlar veren renkli madenler var. Bu madenlerden puan toplayarak ekranın sol üst kısmındaki 5 adet altıgen şeklindeki simgeyi doldurmanız gerekiyor. Kabaca 30.000 puan ile hepsi dolmuş oluyor.

Oyun sonunda doldurduğunuz kutucuk sayısına göre eşya alıyorsunuz. Aldığınız bu eşyaları da oyun pazarında DAR token karşılığında satabiliyorsunuz.

Bir başka seçenek ise toplanılan eşyalar (özel madenler) ile kazma (pick) ve zırh (armor) üretebilirsiniz. Bu üretilen kıyafetleri NFT olarak pazar alanında satabilirsiniz.

2. Crazy Defense Heroes

Arkasında Animoca Brands’in olduğu bu mobil oyun Crazy Defense Heroes kule savunma temalı bir oyundur. Oynadıkça oyun içerisinden kartlar kazanılıyor ve bu kartları güçlendirerek daha ileri seviyelere ilerlemeye çalışıyoruz. Bölümleri geçerken yıldız topluyoruz. Peki bu oyundan nasıl para kazanılıyor.

Oyunda her gün 16 yıldız isteyen bir kutu bulunuyor. Bu kutuyu oyunlardan yıldız kazanarak açıyoruz. Sonra da sitesine girerek günlük ödülümüzü talep ediyoruz. Her gün oyun oynadığımızda ay boyunca 406 TOWER token veriyor. Ayrıca yeni çıkacak oyun için NFT’ler veriyor.

Bir başka para kazanma yolu ise oyunu daha fazla oynamak. Oyunu oynarken bir yandan karakterimiz için deneyim puanı kazanıyoruz. Ay boyunca 600.000 deneyim puanı kazandığımızda 1.800.000 TOWER token içeren bir havuzdan pay alıyoruz.

3. The Legend of Aurum Draconis

Diğer ismiyle Dragon Crypto Gaming henüz beta sürecinde olan bir oyun. RPG oyunlarından ilham alınarak yapılan oyunda oynadıkça kazan mantığı bulunuyor.

Oyundaki tüm ögeler ve karakterler NFT halinde. Yani isterseniz karakterinizi isterseniz eşyalarınızı pazar alanında satabilirsiniz. 5 farklı nadirlikte kahraman bulunuyor ve fiyatları 0.55 AVAX’tan başlıyor.

Şu an beta aşamasında bulunan bu oyunu oynayabilmek için GENESİS özellikli kahramanlara sahip olmanız gerekiyor. RPG mantığıyla dikkat çeken oyunun 2022 yılı içerisinde çıkması planlanıyor.

https://youtu.be/7RFF1jh73CI

4. Axie Infinity

Ethereum tabanlı bu oyun GameFi sektörünün önünü açtı. Birçok kişi bu oyundan kaynaklı sektöre girdi. Oyun zamanında iyi para kazandırmış olsa da şu an oyuna girmek biraz maliyetli.

Oyun çıkalı bir süre olsa bile DappRadar verilerine göre 24 saat içinde en çok işlem hacmine sahip. Peki oyundan nasıl para kazanılır?

Oyun oynamak için 3 adet Axies adı verilen canavara sahip olmamız gerekiyor. Bunlarla görev tamamlayarak ve başka kullanıcılar ile savaşarak para kazanabiliyoruz. Ancak daha hızlı gelişmek ve para kazanmak için ayrıca arazi sahibi olmamız gerekiyor. Arazimizde Axies’lerimizi de çoğaltabiliyoruz.

Oyundaki arazi fiyatları 2.600 dolardan başlıyorken en düşük Axies fiyatı 10 dolar. Yani oyuna hızlı başlamak isteyen bir kişinin yaklaşık 2.700 dolar yatırım yapması gerekiyor.

5. Shrapnel

Çeşitli oyun kategorileri seçtikten sonra silahlı bir oyun eklemezsek olmaz.

Shrapnel, ayın parçalandığı bir gelecekte geçiyor. Oyunda bu parçalanma sonrasında, uzay boşluğunda dağılan ay parçaları, Asteroid 38 Sigma’nın çarpışmasıyla birlikte dünyaya doğru spiral şeklinde dönerek yol almaya başlıyor. Gezegenin etrafında yıkıcı bir halka oluşturan ay parçalarının yarattığı bu alana ise Kurban Bölgesi adı veriliyor.

Oyuncular Assault (Hücum), Survivalist (Hayatta kalan) ve Infosec (Bilgi güvenliği) adı verilen karakter sınıfları seçiyor ve bu karakterleri geliştiriyor. Geliştikçe kullanılabilecek beceri sayısı artıyor.

Fortnite tarzında olacak oyunda yapılacak eşyalar ve silahlar NFT olarak satılabilecek.

Bonus: MetaDerby

Ülkemizde her zaman at yarışı popüler olmuştur. Bu yüzden bu oyunu es geçmek istemedim. Oyun içerisinde at sahibi olarak onları besliyor ve yarıştırıyoruz. Oyunun içinde kendi yarış pistimizi ve koşular düzenleyebiliyoruz. 2022 Mayıs ayında çıkacak oyunda bahisler de bulunacak.

Atlar, günlük yarışlarda veya haftalık olarak düzenlenen turnuvalarda kendi sınıfları içinde yarışacaklar.

Oynaması ücretsiz olan MetaDerby, at yarışı oyun deneyimini yeniden tanımlıyor. Örneğin “yarat-kazan arazi sistemi”, “merkeziyetsiz finans (DeFi) staking” ve “NFT pazarı”nı içeren blok zinciri tabanlı entegrasyonu ile oyunu oyuncular için erişilebilir ve kârlı hale getiriyor.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version