Muhabbit

Oyun ve Fintech Şirketleri, Blockchain Finansman Turlarına Damga Vurdu!

HBAR Foundation, bloXroute, GamerGains, Spruce, Venly, Playmint ve Oasis.app blockchain yatırım turlarında dikkat çeken projeler oldu.

fintech oyun

fintech oyun

Her ne kadar kripto para sektörü Nisan 2022 itibarıyla makro düzeydeki düşüş trendini korusa da, sektördeki yatırım aktiviteleri, özellikle oyun ve fintech alanlarında, tarihinin belki de en güçlü dönemini yaşıyor.

Blockchain ve kripto para sektörlerinde aynı anda gözlemlenen bu iki trend, büyük yatırımcıların anlık fiyat hareketlerindense uzun vadeli potansiyeli baz aldığına işaret ediyor.

Nisan 2022 sonunda gerçekleşen finansman turları Web3 oyun sektörünün, merkeziyetsiz finansın (DeFi) ve blockchain altyapısının gitgide artan bir ilgiye maruz kaldığını ortaya koydu.

HBAR Foundation, bloXroute, GamerGains, Spruce, Venly, Playmint ve Oasis.app ise yatırım turlarında dikkat çeken projeler oldu.

bloXroute

bloXroute Yatırımcılardan 70 Milyon Dolar Topladı

Blockchain dağıtım ağı sağlayıcısı bloXroute kripto para ve DeFi sektörlerindeki ölçümlenebilir altyapı hizmetleri çalışmaları için 70 milyon dolar yatırım aldı. SoftBank VisionFund 2’nin başı çektiği B serisi yatırım turuna Dragonfly Capital, Jane Street, ParaFi Capital, Blindspot, ve GSR gibi pek çok firma dahil oldu.

Geçtiğimiz günlerde Blockchain Dağıtım Ağı’nı piyasaya tanıtan şirket, bu girişimiyle kullanıcılara alış ve satış emirlerine dair güvenilir bilgi sağlamak için ağda gerçekleşebilecek tıkanıklıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

The Hbar Foundation

HBAR Foundation 50 Milyon Dolar Değerinde Fintech İnovasyon Fonu Kurdu

Hedera ekosistem destekçisi HBAR Foundation, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), sabit paralar, havale hizmetleri, mikro ödemeler ve varlık tokenizasyonu etrafında Hedera odaklı geliştirme çalışmalarını teşvik etmek için 50 milyon dolarlık bir fon başlattı.

Fintech ve ödemeler fonu bahsi geçen alanlar ve diğer finans temelli entegrasyon projeleri için yatırım tekliflerine açık olduğunu belirtiyor. Günümüzde Hedera, 3,2 milyar dolar değerindeki piyasa sermayesi ile sektörde 35. en değerli blockchain ağı olarak dikkat çekiyor.

Decent Labs

Sektörün Önde Gelenleri Merkeziyetsiz Girişim Stüdyosunun Girişimlerini Destekliyor

Web3 girişim stüdyosu Decent Labs, Decent DAO adlı merkeziyetsiz özerk kuruluşlar (DAO) için yeni bir kuluçka merkezi başlatmak amacıyla BlockTower Capital ve Digital Currency Group başta olmak üzere çeşitli şirketlerle bir araya geldi.

İlginizi Çekebilir: GameFi Nedir?

Projeye destek sağlayan şirketler, 56 milyon dolarlık bir değerlemeyle on-chain yatırımlarda 10 milyon dolar tahsis etti. Mevcut DAO’lardaki yönetişim ve liderlik eksikliğine bir çözüm üretmek hedefiyle yola çıkan Decent DAO girişimi, tüm yatırımcıların sürece tam dahil olabilmesini teşvik eden bir sistem ortaya koyuyor.

Spruce

Spruce 34 Milyon Dolar Yatırım Aldı

a16z olarak da bilinen Andreessen Horowitz, merkeziyetsiz kimlik yönetimi alanında faaliyet gösteren bir start-up olan Spruce’a büyük oranda yatırımda bulundu. Şirketin toplamda 34 milyon dolar A serisi yatırım aldığı yatırım turunda başı çeken şirket her ne kadar a16z olsa da, Ethereal Ventures, Electric Capital ve Y Combinator gibi şirketler de yatırımlarıyla dikkat çekti.

Spruce, kullanıcıların Web2 ve Web3 alanlarında faaliyet gösterirken kişisel verilerinin kontrollerini kendi ellerinde bulundurmalarına imkan sağlayan bir protokol geliştiriyor. Spruce aynı zamanda Ethereum hesapları ve ENS profillerinde yeni bir kimlik doğrulama methodu geliştirmek için Ethereum Foundation ile de iş birliği halinde.

Playmint

Oyun Sektörünün Köklü İsimleri Bir Web3 Stüdyosu İçin Sermaye Topluyor

Daha önce EA, Disney ve Epic Games gibi şirketlerde çalışmış oyun sektörünün köklü isimleri Playmint isimli bir girişim stüdyosu için 4 milyon dolar sermaye topladı. Playmint, MMOCG olarak da bilinen çok oyunculu on-chain oyunlar geliştiren yeni bir girişim stüdyosu olarak dikkat çekiyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

BITKRAFT’ın başı çektiği tohum finansman turunda dikkat çeken diğer şirketler Etheral Ventures, Cherry Ventures, Play Ventures ve 1kx oldu. The Crypt isimli ilk Playmint oyunu yağmacılık konulu bir zindan oyunu olarak blockchain üzerinde yer alıyor.

GamerGains

Oyun Sektöründe GamerGains Tohum Yatırım Turunda 5,8 Milyon Dolar Topladı

Oyun geliştiricisi GamerGains Labs tohum finansman turunda 5,8 milyon dolar yatırım topladı. Kripto para temelli bir oyna-kazan platformunu geliştirmek için gerçekleşen yatırımda blockchain sektörünün önde gelen girişim stüdyoları Tiger Global, FTXX, Winklevoss Capital, CMS Holdings ve BlockFi şirketleri boy gösterdi.

Diğer kripto para temelli oyun platformlarından farklı olarak GamerGains geleneksel bilgisayarlar ve konsollar için herkes tarafından erişilebilecek bir kripto para oyunu geliştirmeyi hedefliyor.

Venly

Venly 23 Milyon Dolar Fon Aldı, Oyun Şirketlerine Göz kırptı

Belçikalı teknoloji şirketi Venly, A serisi yatırım turlarında 23 milyon dolar topladı. Courtside Ventures’ın başı çektiği yatırım turunda Transcend Fund, Coinbase Ventures, Tioga Capital gibi şirketler de yer aldı. Web2 şirketlerinin Web3 teknolojisini benimsemesini kolaylaştıracak araçlar geliştiren Venly, özellikle oyun yayımcılarına ve e-commerce şirketlerine yönelik ürünler geliştiriyor.  

Oasis.app

Oasis.app A Serisi Yatırım Turunda 6 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Merkeziyetsiz finans platformu Oasis.app müşteri odaklı DeFi ürün ve araçlarını geliştirmek için yatırım almaya devam ediyor. DeFi kullanıcılarının kripto para cüzdanlarıyla bağlantı kurmalarını ve kripto para varlıklarından verim kazanmalarını sağlayan platformun yatırım turunda başı çeken şirket Libertus Capital oldu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version