Muhabbit

Özbekistan, İki Kripto Para Borsasına Lisans Verdi!

Özbekistan’da 2 yeni borsa lisanslı olarak işlem yapabilecek.

FTX borsasından sonra kripto para borsalarına güven azalırken, Özbekistan güven sağlayıcısı bir haber paylaştı. Paylaşılan habere göre, Özbekistan Ulusal Perspektif Projeleri Ajansı (NAPP) iki kripto para borsasına lisans vererek ülkede işlem yapmasına izin verdi.

NAPP yaptığı duyuruda Crypto Trade NET ve Crypto Market’e resmi olarak kripto varlıklar borsası hizmet sağlayıcısı olarak lisans verdiğini açıkladı. NAPP, Taşkent’teki Cumhurbaşkanlığına bağlı Orta Asya ülkesinin kripto para sektöründeki ana düzenleyicisidir. NAPP, duyurusunda ayrıca “Özbekistan Cumhuriyeti, kripto varlıklarının dolaşımını düzenlemek için iyi biçimlendirilmiş bir çerçeveye sahip dünyadaki az sayıdaki ülkeden biri olduğunu” belirtti.

Düzenleyici kurum, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine ve kararlarını referans alarak kripto para sektörü de dahil olmak üzere ülkenin dijital ekonomisini geliştirmek için bu sektördeki sorumlulukları belirliyor. Kurum, kripto paralar ile uğraşan işletmeler için de lisanslanma kuralları getirdi.

2022 yılının başında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, kripto para, borsa ve madencilik için yasal tanımlar sunan ve düzenleyici çerçeveyi genişleten bir kararname imzaladı. Hükümet ayrıca, madenciler için yeni kayıt kuralları getirdi ve kripto para şirketlerine aylık ücretleri açıkladı.

Özbekistan’da şu ana kadar hükümet kontrolünde olan Uznex adlı bir kripto para borsası bulunuyordu. Yeni iki lisans alan kripto para şirketi ise ülkede kripto para borsası veya “kripto para dükkanı” olarak çalışacak. NAPP, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Crypto Trade NET LLC ve Crypto Market LLC’in, CIS ve Orta Asya’da ilk kripto para dükkanları olduğu vurgulanmalıdır. Kripto para dükkanları, vatandaşların kripto varlıklarını daha kolay alıp satacakları şekilde tasarlandı.”

Özbekistan lisansız kripto para borsalarını yasaklıyor

Özbekistan Ulusal Perspektif Projeleri Ajansı, vatandaşları korumak amacıyla ülkede lisansız kripto para borsalarını engellemeye çalışıyor. Bu konuda vatandaşlardan da destek isteyen NAPP, vatandaşların zarar görmemesi için ülkeden lisans almayan borsaları kullanmaması konusunda uyardı.

2022 Ağustos ayında yetkililer, ülkede yabancı merkezli kripto para borsalarına girişi engelledi. Bu karar büyük kripto para borsalarından Binance’i dahi etkiledi ve yasaklanmasına sebep oldu. Yakın zamanda yetkililer Rusya’da popüler bir kripto para borsası olan Bestchange.ru sitesinin engelini kaldırdı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri içinAltcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version