Muhabbit

Pakistan Bankalarından Blockchain Hamlesi!

Blockchain teknolojisi her alanda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu kez ise Pakistan bankalarından blockchain hamlesi geldi.

Blockchain teknolojisi her alanda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu kez ise Pakistan bankalarından blockchain hamlesi geldi. Pakistan’da faaliyet gösteren 31 geleneksel bankadan oluşan Pakistan Bankalar Birliği (PBA), blockchain tabanlı KYC platformunun geliştirilmesi için anlaşmaya vardılar. Yapılan anlaşmanın arka planında ise güvenlik önlemleri yer alıyor.

Pakistan Bankalar Birliği 2 Mart 2023 tarihinde Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı ulusal eKYC bankacılık platformunu geliştirmek için ortaklaşa olarak proje sözleşmesini imzaladılar. Pakistan Bankalar Birliğinin yapmış oldığu bu işbirliği Pakistan Devlet Bankasının desteğinde olup, kara para aklamayı önlemeyi amaçlıyor.

Anlaşma İçerisinde Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Citibank ve Deutsche Bank da Bulunuyor!

Anlaşma içerisinde olan bankalar arasında Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Citibank ve Deutsche Bank gibi uluslararası önemli kuruluşlar da yer alıyor.

Avanza Group ise üye bankalar tarafından merkezi olmayan ve kendi kendini düzenleyen bir ağ aracılığıyla müşteri bilgilerini standartlaştırmak ve “Consonance” isimli blokchain tabanlı eKYC platformunu geliştirmekle görevlendirildi.

Söz konusu anlaşmayla ilgili detayları Twitter üzerinden paylaşan Avanza Group, şu açıklamalarda bulundu:

“Önemli bir anlaşma. Pakistan Bankalar Birliği (PBA) ve Avanza Group, Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı ulusal bankacılık platformu için 2 Mart 2023’te proje sözleşmesini imzaladı.”

Avanza Group

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version