Muhabbit

Pakistan, Binance’deki Dolandırıcılık İddiası Konusunda Harekete Geçti!

Kişi başına rapor edilen yatırım aralığının 100 USD ile 80.000 USD arasında olduğu belirtildi.

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance‘in adı, bu aralar kripto para dolandırıcısı olan kişilerin eylemleri ile gündemde. Pakistan Federal Soruşturma Ajansı (FIA) konu ile ilgili araştırma yapmak için Binance’e resmi bir bildiride bulundu. Bildiride kripto para dolandırıcısı kişilerin bağlantılarını tespit etmek için FIA ile iş birliği yapılması istendi.

Pakistan hükümeti, yaşanan bu sorunla alakalı birçok şikayeti referans kabul ederek bir ceza soruşturması başlattı. Hükümet, kripto para yatırımcılarının Binance cüzdanlarından bilinmeyen üçüncü taraf cüzdanlara para göndermeleri için yanıltıcı bir yönlendirme aldıklarını belirtti.

Ülkedeki yerel haber ajanslarından alınan bilgilere göre FIA’nın siber suçlardan sorumlu bölümü, Binance Pakistan’ın genel müdürü Hamza Khan’a borsanın “sahte çevrim içi yatırım mobil uygulamaları” bağlantılarını birlikte tespit edebilmek için bir katılım emri yayımladı.

Pakistan’da son zamanlarda gerçekleşen bu yatırım dolandırıcılığı şu şekilde gerçekleşti. Kullanıcılara önce sahte getiriler vadedildi sonra da Binance’e kayıt olarak üçüncü taraf cüzdanlara para aktarmaları istendi. FIA ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu planlar, yeni müşterileri kaybetmek pahasına eski müşterilere fayda sağlıyor ve sonunda milyarlarca rupi değerinde önemli bir sermaye kazandıklarında ortadan kalkıyor.

Dolandırıcı Olan 11 Mobil Uygulaması Tespit Edildi

Pakistan vatandaşlarının şikayetlerine göre, kullanıcıların fonları başarıyla çalındıktan sonra uygulama aniden durdu. Son verilere göre bu şekilde en az 11 dolandırıcı mobil uygulaması tespit edildi. FIA tarafından ifşa edilen bu uygulamalar; MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OKIMINI, BB001, AVG86C, BX66, UG, TASKTOK ve 91fp‘dir.

Dolandırıcılar, kullanıcıları para transferi için sahte Binance kayıt linkine yönlendirmekle kalmadı aynı zamanda bahis sinyalleri sağlamak için bir Telegram grubuna da eklediler.

FIA ayrıca, kişi başına rapor edilen yatırım aralığının 100 USD ile 80.000 USD arasında olduğunu belirtti. Dolandırıcılığın boyutunun yaklaşık 100 milyon ABD doları seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

Binance cuma günü attığı bir tweet’te şunları söyledi:

Şirket politikamız ve genel yaklaşımımız, mümkün olan her yerdeki soruşturmalarla iş birliği yapmaktır. Binance olarak özellikle; en iyi uygulamaları geliştirmek, yeni suç yöntemlerini azaltmak, engellemek ve yasa dışı gelirlerin borsamıza girmesini önlemek için kanun uygulayıcılar ve düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışmak isteriz. Şu an bu sorunları çözmek için Federal Soruşturma Ajansı (FIA) ile birlikte çalışıyoruz.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version