Muhabbit

Pakistan Eyaleti Pilot Madencilik Çiftlikleri Kurmayı Planlıyor!

Pakistan eyaleti Hayber-Pahtunhva’da pilot madencilik çiftlikleri kurulması planlanıyor.

bitfarms

kripto para madenciliği muhabbit

Pakistan eyaleti Hayber-Pahtunhva’da pilot madencilik çiftlikleri kurulması planlanıyor.

İddia Reuters tarafından ortaya atıldı.

Hükümetin yeni kripto para politikası kapsamında kurulması planlanan çiftliklerin enerjilerinin hidroelektrik santrallerinden sağlanması planlanıyor.

Global çapta her geçen gün daha da fazla kabul gören Bitcoin ve kripto paralar için son dönemde Elon Musk, önde gelen şirketler ve bankalardan gelen açıklamalar ile daha da büyük ilgi görmeye başladı.

Bildiğiniz üzere madencilik çiftlikleri büyük çapta yatırım ve enerji gerektiriyor. Bu noktada yeni kripto para politikası ile konu ile ilgili adım atmak isteyen hükümet, madencilik maliyetleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor.

Komşusu Hindistan’ın aksine kripto paralara daha karşı çok daha olumlu bir tutum sergileyen Pakistan’da kripto paralar ile ilgili herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Bu sebeple trade ve madencilik gibi aktiviteler henüz tam anlamıyla yasal olmamakla birlikte gri alanda bulunuyor.

2018 yılında Pakistan Merkez Bankası kripto paralar için bir yasal düzenleme bulunmadığını ve ülkede bulunan kişilerin bu varlıklarla işlem yapmasına izin vermediğini açıklamıştı.

Ülkede bulunan bu düzenleme eksikliğine rağmen kripto para uygulamaları ülkede fazlasıyla popüler durumda. İndirme sayıları incelendiğinde Coinbase ve Binance uygulamaları ülkede fazlasıyla popüler durumda.

Pakistan Bilim ve Teknoloji Danışmanı Zia Ullah Bangash, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Kripto paralar ile ilgili ülkemizde adım atmayan sadece hükümetimiz var. Birçok kişi halihazırda trade ya da madencilik ile ilgileniyor. Umarım hükümetimizi bu noktada ciddi adımlar atarken görebiliriz. Bu sayede kandırmacadan ve yalandan ibaret olan projelerin önüne geçebiliriz.

Zia Ullah Bangash

Pakistan tarafından atılması planlanan yeni adımı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version