Muhabbit

Pakistan Merkez Bankası’ndan Şok Kripto Para Kararı!

Pakistan Merkez Bankası kripto paralar ile ilgili görüşünü dile getirdi!

Pakistan

Pakistan Muhabbit

Elde ettiğimiz bilgilere göre Pakistan Devlet Bankası (SBP), Pakistan’daki tüm kripto para faaliyetlerini yasaklamak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Pakistan Sindh Yüksek Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada, SBP’nin de dahil olduğu birkaç Pakistan makamının, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yasa dışı olduğunu savunan bir belge sunduğu belirtiliyor.

Pakistan Devlet Bankası Kripto Para Borsalarına Ceza Vermek İstiyor!

Yerel bir haber ajansı olan Samaa TV’ye göre sunulan belge, kripto para birimini yasaklayan Çin ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri örnek gösteriyor. Bununla birlikte sunulan belge, yalnızca kripto para birimlerini yasaklamayı değil aynı zamanda kripto para borsalarına karşı cezalar verilmesini de öneriyor.

Ayrıca SBP, ülkedeki kripto para borsalarına karşı yürütülen çeşitli soruşturmalara da atıfta bulundu. SBP’ye göre bu tür oluşumlar, kara para aklama ve terörizm finansmanı gibi yasa dışı aktivitelere ön ayak oluyor.

Bildiğiniz gibi Ocak ayının başında Federal Soruşturma Ajansı, bölgedeki milyonlarca dolarlık kripto para dolandırıcılığı ile ilgili bir soruşturma başlatmıştı. Soruşturmanın ana odağındaki isim ise Binance’ti.

Yüksek Mahkeme Henüz Kararını Vermedi!

SBP’nin bu önerilerine rağmen, Sindh Yüksek Mahkemesi henüz Pakistan’da kripto paralar ile işlem yapmak isteyen kullanıcılara bir kısıtlama getirmedi.

Bunun aksine mahkeme, SBP’nin başvurusunu incelemesi için maliye ve hukuk bakanlığına göndermeye karar verdi.

Pakistan hükümetinin son adımları, kripto paraları yasaklamak isteyen Hindistan ve Rusya gibi ülkelerin bir kopyası olarak görünüyor.

Hong Kong Merkez Bankası da Düzenleme Yapmayı Düşünüyor!

Geçtiğimiz Çarşamba günü Hong Kong Merkez Bankası’nın (HKMA) yayımladığı belgeye göre Hong Kong, kripto para alanını düzenlemek istiyor.

HKMA’nın yayımladığı belgeye göre Merkez Bankası, kripto paraların, özellikle stablecoinlerin piyasadaki varlığını finansal istikrara bir tehdit olarak görüyor.

İngiliz Merkez Bankası Geleceğin Stablecoinlerde Olduğunu Belirtiyor!

Fakat tüm bunların yanı sıra İngiltere Merkez Bankası, geleceğin stablecoinlerde olduğunu savunan kurumlar arasında yerini alıyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan bir etkinlikte, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, kripto paralar ve dijital varlıklar üzerine açıklamalarda bulunmuştu.

Bunun yanı sıra Merkez Bankası başkanı ve diğer yetkililer, CBDC’lerin finans anlamında devrim yaratacağını da düşünüyor.

Bu düşünceler ile birlikte Merkez Bankası, İngiltere’de nakit kullanımının hızla düşüş göstermesini de bir gerekçe olarak göstererek CBDC alanına ilgi göstermete başlamıştı.

Fakat Merkez Bankası başkan yardımcısı Sir Cunliffe, kripto para ekosisteminin ülkedeki finansal istikrarı da etkileyip bir tehdit unsuru haline gelebileceğini de reddetmiyor.

Bununla birlikte İngiltere Merkez Bankası, henüz geliştirilmekte olan CBDC’lerinin en erken 2030 yılında kullanıma hazır hale geleceğini de belirtmişti. Bildiğiniz gibi İngiltere, 2022 yılında CBDC’lerin olası kullanım senaryolarını ve pilot uygulamalarını araştırmak için çalışmalara başlayacak.

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version