Muhabbit

Panama Milletvekilleri Kripto Paraların Ülkedeki Geleceğini Görüşecek!

Milletvekilleri, kripto paraların geleceğini konuşmak üzere bir araya gelecek.

panama btc

panama btc

Panama’daki bir grup milletvekilinin yakın zaman içinde kripto paralar ile ilgili görüşme yapmak üzere bir araya geleceği belirtildi.

Aynı zamanda ülkenin ulusal meclisinin bir parçası olan Panama Ticaret ve Ekonomik İşler Komisyonu’nun da üyeleri olan milletvekilleri, olağan toplantılarına ek olarak kripto paraların geleceğini konuşacak.

Komite üyelerinin, bu kapsamda hazırlanan söz konusu iki yasa tasarısının birleştirilmesi dahil olmak üzere daha geniş kapsamlı bir tasarı oluşturmak adına konuyu Ulusal Meclis’e taşıması bekleniyor. 

Hatırlanacağı üzere meclis ekim ayında, yasa tasarılarının birleştirilmesini incelemek için bir alt komite kurulacağını açıklamıştı.

Farklı temsilcilerden gelen iki tasarı önerisinin de kripto paraları ele aldığı, ancak bazı farklılıklar içerdiği belirtiliyor.

Milletvekili Cenobia Vargas tarafından ağustos ayında tanıtılan 696 yasa tasarısı, Panama’da kullanılan kripto para birimleri, tokenlar, NFT’ler ve blok zinciri teknolojisini düzenlemeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Önerilen bu yasa tasarısı beş kripto para varlığının düzenlenmesini öneriyor. Bunlar arasında: Bitcoin, Ethereum, Tether, Elrond ve Token 7UT adlı tartışmalı bir token yer alıyor.

İkinci yasa tasarısı önerisi ise bağımsız kongre üyesi Gabriel Silva tarafından tanıtılan ve özellikle Bitcoin ve Ethereum’dan kripto para varlık türleri olarak bahseden geniş kapsamlı bir öneri olarak dikkat çekiyor. Bu öneri ise ülkeyi, dijital ekonomi, kripto para varlıkları ve internet ile hızlandırmaya odaklanıyor.

Yasa Tasarıların Geçmesi Kolay Olmayacak

Kripto paralara odaklanacak bu toplantı, ülkenin kripto para yasasını şekillendirmek için önemli bir gelişme olsa da, herhangi bir tasarının Panama’da yasallaşması için oldukça zorlu süreçlerden geçmesi gerekiyor.  

Bu toplantı sırasında, milletvekillerinin her birinin kendi tasarılarını savunması ve diğer komite üyelerinden gelen soruları yanıtlaması bekleniyor. Ardından, komitenin muhtemelen önerilen yasaların her ikisini de birleştirmeyi veya Ulusal Meclis’te tartışmak üzere sunması bekleniyor.  

Komite yeni tasarıları oy birliğiyle kabul ederse, ikinci bir aşama için Ulusal Meclis’e sunacak. Orada, üyelerin çoğunluğunun tasarının oylamaya sunulup sunulmayacağını onaylaması gerekecek.

Üyelerin çoğunluğu tasarıya “evet” oyu verirse, tasarı en sonunda Panama Başkanı’na onay veya veto için gidecek.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version