Nikkei Asian Review’in hazırladığı bir rapora göre, corona virüs salgını, birçok Asya ülkesini internet üzerindeki verilerini korumak için blockchain teknolojisini benimsemeye zorladı.
Benimsenmedeki bu artış, The Business Reserach Company’nin küresel blockchain pazarının 2023’de 15.88 milyar $’a ulaşması beklendiği anlamına geliyor.
PwC Consulting’in kıdemli yöneticisi Tomohiro Maruyama, Nikkei’ye corona virüsün sebep olduğu büyük ölçekli dijital dönüşümün dolandırıcılığa karşı korunmak için blockchain kullanımına yol açtığına inandığını söyledi. Diğer şirketlere verilerini, işlerini ve toplantılarını güvence altına almak için blockchain kullanmaya çağırdı ve “salgından sonra daha fazla şirket blockchaini benimsemeli” dedi.
Maruyama, blockchainin dijital sahtecilikler mücadele için ideal bir çözüm olarak ortaya çıktığına ve bu durumun blockchainin benimsenme sebebi olduğunu düşünüyor. “Blockchain, dijital sahteciliklerle savaşmak için bir çözüm olarak ortaya çıktı ve işletmeleri teknolojiyi benimsemeye itti.”
Japon girişim şirketi LasTrust’un CEO’su Kenta Akutsu, corona virüsün patlak vermesinden bu yana şirketin birçok soruşturma aldığını açıkladı. Şirketin Eylül ayında, üniversitelere dijital sertifikalar, akademik transkriptler ve mezuniyet diplomaları sağlayan “CloudCerts” isimli bir blockchain hizmeti başlattığını açıkladı.
Ayrıca BitFlyer Holdings, hissedarların toplantılarını düzenlemelerine ve ayrıca çevrimiçi olarak güvenli bir şekilde oy kullanmalarına olanak tanıya blockchain tabanlı bir uygulama duyurdu. Şirkete göre, uygulama Japonya’daki My Number sistemine bağlanarak intihali önleyerek hissedarların uzaktan güvenli bir şekilde oy kullanmalarına olanak tanıyor. Şirket, uygulamayı geçen Haziran ayında hissedarlarıyla bir toplantı yapmak için kullanmış. Ayrıca şirket uygulamayı bu sonbaharda yerel olarak başlatmayı ve ardından Asya’da yayılmayı planladığını açıkladı.
Diğer Asya Ülkelerinin Durumu
Diğer Asya ülkeleri de salgın sırasında blockchaine yöneldi.
Singapur’da Agrocorp International, Amerika’dan Cargill, Singapurlu Dltledgers ve bir dizi lojistik şirketi ile ortaklık kurdu. Şirkete göre, blockchain teknolojisi, ticari işlemlerinin takas süresini bir aydan beş güne indirdi.
Çin’de Alibaba Group Holding’in bir parçası olan çevrimiçi sağlık platformu Xiang Hu Bao, corona virüsten ölüm durumunda müşterilerine 100.000 Yuan ödeyen bir politika başlattı.
Ancak şirket sözcüsüne göre, muhtaç kişilere yardım etmenin önündeki en büyük engel dolandırıcılık ve şeffaflık eksikliğiydi. Bunun için şirket, Alipay’in blockchain teknolojisin kullandılar. Ve bu durum onlara günde bir milyar işlem gerçekleştirmenin yanı sıra şeffaflık doğrulama yeteneği sağladı.