Muhabbit

Pandemi ile Artan Enflasyon Etkisi Ve Bitcoin İlişkisi!

Gittikçe artan enflasyon oranları, Bitcoin cephesinde gittikçe hissedilir duruma geliyor.

Bitcoin (BTC), corona virüs esnasında yaşadığı düşüşten sonra toparlanma sürecine girerek yükselmişti. Fakat yeni yayınlanan bir araştırmaya göre Bitcoin cephesinde yükselen tek şey enflasyon.

2020 yılında altın ve Bitcoin cinsinden hisse senetlerini gösteren grafikler, on yıl içinde yaşanan en iyi çeyrek performansı göstermekten ziyade, ne Bitcoin’in ne de altının iyi bir “toparlanma” süreci yaşayamadığını gösteriyor.

Enflasyon ile Alakalı

Görünüşe göre yapılan araştırma, hükümetlerin ve ana akım medya kuruluşlarının ekonominin durumu ile verdiği mesajlardan farklı.

Araştırmalar, merkez bankasının yaptığı müdehalenin 2011’den bu yana en iyi çeyreklik büyümeleri sürdürme amaçlı, hisse senetlerinin fiyatlarının artmasına yardımcı olması için yapıldığını gösteriyor.

Ocak ayında S&P 500 endeksi, yaklaşık olarak 0.45 BTC civarında işlem gördü. Bu düşüşten sonra ani bir fırlayış ile Mayıs ortasında 0.5 BTC’den işlem gördü. Sonrasında, Mayıs ayında 0.3 BTC’ye kadar gerileyen endeks, günümüzde yukarı doğru hareketlenerek 0.33 BTC seviyelerinde dolaşıyor.

S&P 500/BTC Endeksinin Yıllık Tablosu Kaynak: Ecoinometrics/Twitter

Aynı şey, ham petrol için de geçerli. Ham petrol Nisan ayında Bitcoin cinsinden 150.000 Satoshi’ye kadar geriledi. An itibarıyla 433.000 Satoshi olan ham petrol, Ocak ayında 900.000 Satoshi’den işlem görüyordu.

Altın cinsinden hisse senetleri hakkında yorum yapan Adamant Capital’in kurucu ortağı Tuur Demeester, konu hakkında şunları söyledi;

Bana kalırsa bu gördüklerimiz herhangi bir şekilde toparlanma etkisi değil. Tamamen enflasyon ile alakalı.

Bildirilenlere göre, S&P 500 endeksi ve Bitcoin yakın ilişki içindeler. Yani birbirlerinin yaptığı hareketlere hiç bir zaman kayıtsız kalmadılar.

Bitcoin Enflasyon ile Birlikte Dönüp Duruyor

Demeester, corona virus pandemisinden bu yana ortaya çıkan Bitcoin görüşü hakkında yorumlar yaptı.

Bu hafta belirtildiği gibi, merkez bankalarının dünya çapında yaptığı ekonomik politikalar dünya çapında faiz indirimlerine yol açtı. Aynı zamanda ABD’de merkez bankaları makro piyasalarının hakimi konumuna geldi.

Sonuç olarak bu politikalar, işsizlikte büyük bir artışa sebep oldu ve her zamankinden çok daha fazla küresel borca neden oldu.

2020’de Makro Varlıkların Durumları Kaynak: Skew

Bu hafta, Amerikan TV kanalı RT’nin sunucusu Max Keizer artan enflasyon ile birlikte uyarı yaptı;

Gerçek şu ki, bireysel egemenlik, adalet, sansürsüz, tartışmasız ve yıkılmaz bir zenginlik istiyorsanız, izlemeniz gereken tek yol Bitcoin.

 

Son Yazılar

Exit mobile version