Muhabbit

Pandemide Seyahat mi Etmek İstiyorsunuz? İşte ICC AOKpass!

Pandemi esnasında hayatı kolaylaştıran ürünler bir bir fazlalaşıyor.

ICC

Pandemi sırasında seyahati etmeyi kolaylaştıran, blockchain tabanlı bir uygulama olan ICC AOKpass piyasaya sürüldü!

ICC AOKpass isimli uygulama, kullanıcıların COVID-19 durumlarını anında doğrulamasına olanak tanıyor. Blockchain firması Perlin’in CEO’su Dorjee Sun, CIR Magazine’e ICC AOKpass’ın bugün, dünyanın herhangi bir yerinde konuşlandırılabilen ve kullanılabilin ortak bir küresel standarta uyum sağladığını söyledi. Yani uygulama, herhangi bir ülkenin kurallarına uyum sağlayabiliyor ve kullanıcıların corona virüs durumlarını anında doğrulamasına olanak sağlıyor.

ICC AOKpass, aralarında Singapur merkezli Energy Drilling ve International SOS’ın da bulunduğu birkaç şirket tarafından test edildi. Firmalar, bir petrol sondaj platformuna giden ekip üyelerini, uygulama üzerinde kaydettikleri tıbbi sonuçlar ile birlikte COVID için PCR testine tabi tuttu. Sonrasında sonuçlar, müşterilere gönderildi ve Tayland havalimanına girişin kolaylaştırılmasına yardımcı oldu.

International SOS Singapore genel müdürü Juliana Gim, ICC AOKpass’ın başarılı deneyiminin, corona virüs pandemisi ışığında yolculuğa nasıl güvenli bir şekilde devam edebileceklerini açıkladığını söyledi.

Juliana Gim, pilot programını gerçekleştirdikleri uygulamaları hakkında şunları söyledi:

“Energy Drilling ve ICC AOKpass’ın başarılı denemesi, yolculuğumuzda önemli bir adıma işaret ediyor. Birçok sektörde işe dönüşü kolaylaştırmak için güvenilir ve standartlaşmış bir küresel uygulama oluşturmak heyecan verici bir deneyim. Zamanla, işe hızlı ve güvenli bir şekilde dönüşümde kolaylaştırmak için bunun yaygın bir şekilde benimseneceğini umuyoruz”

Görünüşe göre pandemi, blockchain sektörüne yetkililer tarafından belirlenen seyahat kısıtlamalarını kolaylaştırmak için yardımcı olmalarına ilham vermiş gibi görünüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version