Muhabbit

Paraguay Devlet Başkanının, Kripto Para Yasa Tasarısı İle İlgili Kararı Şaşırttı!

Madencilik faaliyetlerinin, ülkenin gelecekte enerji ithal etmeye zorlayabileceği belirtiliyor.

Paraguay-Btc-Muhabbit

Paraguay-Btc-Muhabbit

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo, Paraguay Kongresi’nde bir yıldan fazla süren tartışmaların ardından, kısa süre önce onaylanan kripto para birimleri ile ilgili yasa tasarısını veto etti. 

Temmuz 2021’de tanıtılan proje, kripto para madenciliği operatörlerinin ve diğer dijital varlık hizmeti sağlayıcılarının Paraguay topraklarında uyması gereken kuralları netleştirmeyi amaçlıyor.

Hatırlanacağı üzere Paraguay Senatosu, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklamayla kripto para madenciliği ve ticaretini düzenleyen bir yasa tasarısını onayladığını bildirdi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aralık ayında, ülkenin senatosu tasarıyı zaten onaylamıştı. 2022 yılı mayıs ayında Temsilciler Meclisi bu tasarıyı değişikliklerle onaylamıştı. Bu nedenle tasarı bir üst makama geri gönderildi. Ardından ise yapılan açıklama ile, her iki meclis tarafından da onaylanan yasanın, onaylama veya veto etme yetkisine sahip olan yürütme organına sunuldu. Şimdi ise yürütme organı tasarıyı veto etti.

Önerilen yasa, kripto para madencilerinin diğer benzer endüstriler tarafından ödenenden %15 daha yüksek bir güç ücreti ödemesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, Adbo’nun veto kararı, bu faaliyetin yoğun sermaye kullanımı ve az emek kullanımı ile yüksek elektrik enerjisi tüketimi ile karakterize edildiğini ortaya koyuyor.

Yürütme emri, Paraguay’daki faaliyetin zorlu bir resmini sunuyor ve bu sektörde önemli bir büyüme olursa, ülkenin gelecekte enerji ithal etmeye zorlanabileceği belirtiliyor.

Madencilik Endüstrisi Yavaşlayabilir

Yetkili makam tarafından alınan bu kararın, ülkedeki kripto para madenciliği endüstrisinin büyümesini yavaşlatabileceği belirtiliyor. Çünkü bazı şirketler, Çin’in geçen yıl uygulamaya başladığı madencilik vetosundan bu yana ülkeye olası bir giriş konusunda araştırma yapıyorlardı.

Bunların yanında alınan bu veto kararı, ülkenin ulusal güç idaresinin ağustos ayında sunduğu bazı endişelere cevap veriyor. Ülke o dönemde, karşılaştığı önemli kayıplar nedeniyle bazı madencilere güç sağlamayı durdurdu. 

Bu, bazı madencilik şirketleri tarafından gerçekleştirilen güç hırsızlığı ve güç ölçüm düzensizliklerinin sonucu olarak yansıtıldı. Kurumun yetkilileri, şu anda veto edilen yasa tasarısında sunulan maliyet yapısına karşı olduklarını ve kısmi veto hareketine desteklerini açıklayarak, aylık 400.000 dolardan fazla zarar ettiklerini belirttiler.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version